Yeşil Erik Ne Kadar Faydalı?

Yeşil Erik Ne Kadar Faydalı?

Yeşil erik içerdiği vitamin ve mineraller ile adeta tam bir şifa deposu. A, C, K vitamini, potasyum ve fosfor minerallerini içeren yeşil erik, ayrıca beta-karoten, lutein ile zeaksantin gibi antioksidan bileşiklerini de barındırıyor.

Yeşil erik içerdiği vitamin ve mineraller ile adeta tam bir şifa deposu. A, C, K vitamini, potasyum ve fosfor minerallerini içeren yeşil erik, ayrıca beta-karoten, lutein ile zeaksantin gibi antioksidan bileşiklerini de barındırıyor. Özellikle C vitamininden zengin olması ile birlikte antioksidan etki göstererek bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve kalp sağlığını koruyor.

Diyet Uzmanı Nilay Öngen, yeşil eriğin tuz ile tüketiminden mutlaka kaçınılması gerektiği uyarısında bulunarak, “Zira yüksek tuz alımı vücutta ödeme neden olabiliyor. Kalp, böbrek ve kemik sağlığını da olumsuz etkileyebiliyor. Ayrıca mide rahatsızlığı olan kişilerde aç iken yüksek miktarlarda tüketilen yeşil erik gaz oluşumuna da yol açabiliyor” diyor.

Kalp sağlığını destekliyor

Yeşil erik, kalp hastalıklarına karşı koruyucu büyük bir etki gösterebiliyor. Bir porsiyonunda 157 mg potasyum bulunuyor. İçeriğindeki potasyum ile kalp kaslarının çalışmasını düzenliyor ve kan basıncını düşürerek yüksek tansiyonu önleyebiliyor. Lif içeriği sayesinde kötü huylu LDL kolesterolün düşmesine de yardımcı oluyor. Bunların yanı sıra yeşil erik, zengin C vitamini içeriği ile hasar görmüş damarların onarımında önemli bir görev üstlenmektedir.

Yeşil Erik Ne Kadar Faydalı?

Yeşil Eriğin Faydaları Nedir

  • Kalp sağlığını destekliyor.
  • Kilo kontrolü sağlıyor.
  • Demir emilimini arttırıyor.
  • Kan şekeri dengesini sağlamaya yardım ediyor.
  • Kabızlığı önleyebiliyor.
  • Güçlü diş ve kemik yapısı için çok önemli bir rol oynuyor.
  • Kırışık oluşumunu engelliyor.
  • Göz sağlığını korumaya yardımcı oluyor. (BSHA- Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.