Yeşilyurt Damlalı Köyü

Yeşilyurt Damlalı Köyü

Damlalı Köyü Haberleri, Yeşilyurt Damlalı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Damlalı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Damlalı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Yeşilyurt Damlalı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Damlalı köyü son dakika gelişmeleri, Damlalı köyüne özgü yemekler, Yeşilyurt Damlalı köyünün tarihi, Damlalı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Damlalı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Damlalı , Tokat'in Yeşilyurt ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Damlalı Köyü Resimleri ve Damlalı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yeşilyurt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Yeşilyurt Tokat Arası Kaç Km? Yeşilyurt Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Yeşilyurt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Yeşilyurt Damlalı Köyünde doğan biri var mı? Yeşilyurt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Damlalı , Tokat ilinin Yeşilyurt ilçesine bağlı bir köydür.

Eski adı Kösürük (köysürük) dür.Nedenini ise bu köy bazı dönemlerde sürgün edilmiş.Daha önceki adı bilinmemektedir,Bu köy sürük köy adıyla çevrede öyle anılınca adıda köysürük kalmıştır.Bu yöreler Danişmend melik Amet Gazi tarafından bizanslardan, 1074'te kurtarır, danişmendiler devletini kurar,80 yıl hüküm sürer iki Türk devleti vardır ve aralarında çatışmalar,başlamıştır birbirini çekememezlik anlamında,bunun üzerine üssü konyada bulunan selçuklu sultanı 2.Kılıç arslan olayaya baskısını uygular ve kansız şekilde 1175'te 2.kılıç aslan tarafından ANADOLU SELÇUKLU BİRLİĞİNE KATILMIŞTIR.İşte bu köy ve şimdiki adı karadere olan köyler arasındada farklı inanış ve farklı milletlere ait köyler bulunduğu sanılmatadır,En büyük belirtileri ise köyde farklı yerlerden mezarler çıkması kemikler çıkıyor. Köy halkı, 1878,de osmanlı rus harbi bütün şiddetiyle sürerken savaşacak durumdakiler orada kalmış,kadın,çocuk ve yaşlı insanları kağanılar ile butaraflara göndermişler ve bu yolculuk esnasında çok dramatik olaylar yaşanmıştır.Nedeni ise sadece bu köy değil neredeyse bütün köylerde göç olduğu için çok kayıblar olmuş,bazıları farklı gurublarla farklı yerlere gitmişler,çok insanların canı yanmıştır.

OĞUZ TÜRKMEN kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

 

Eskiden köyün gençleri çirit atma çelik çomak oyunu oynar geceleri ise büyük cenk kitaplarını okuyarak vakit geçirirlermiş.Köyün gelenek, görenek ve yemekleri erzurum'dan geldikleri için bire bir aynıdır,bazı ilginç yemek çeşitlerini sayalım, Hasuta,Hingel,kete,Ekmek aşı,Haşıl,Hoggurü gibi v.b.Düğünleri yavaş yavaş kendi özelliğini kaybediyor.Eskiden düğünlerinde horon teper sözlü ve davul,zurna eşliğinde horonlar gece kılık kıyafet değiştirerek kız kaçıma,simsim oyunları gibi çok çeşitli oyunları var idi,neyazıkkı bu köyde diğer köyler gibi kültürünü yavaş yavaş kaybetti,eski özellikleri kalmamıştır..

Tokat il merkezine 53 km, Yeşilyurt ilçesine 3 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2012      43

2007      40

2000      63

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.