Yığılca Hocaköy Köyü

Yığılca Hocaköy Köyü

Hocaköy Köyü Haberleri, Yığılca Hocaköy Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Hocaköy Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Düzce Köyleri Arasında Yer Alan Hocaköy Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Yığılca Hocaköyköyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hocaköyköyü son dakika gelişmeleri, Hocaköyköyüne özgü yemekler, Yığılca Hocaköyköyünün tarihi, Hocaköyköyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hocaköyköyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hocaköy, Düzce ilinin Yığılca ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız HocaköyKöyü Resimleri ve Hocaköyköyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yığılca Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Yığılca Düzce Arası Kaç Km? Yığılca Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Yığılca Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Yığılca HocaköyKöyünde doğan biri var mı? Yığılca Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hocaköy, Düzce ilinin Yığılca ilçesine bağlı bir köydür.

Fiziksel özellikleri ve ilçenin özellikleri göz önüne alındığında bir kasaba standartlarına sahiptir. Köyde 2 Cami, İlkokul, Ortaokul, 3 Bakkal, Köy Lojmanı mevcuttur.Vaktiyle köyde hoca çokluğu nedeniyle bu ismi aldığı sanılmaktadır.Düzce iline 56, Yığılca ilçesine 20 km uzaklıktadır. Yükseltisi fazla ve dağlık bir yapıdadır. Köyde toplu yerleşme şekli hakim olmakla beraber fiziki şartları köye göre oldukça iyidir.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Kışlar uzun süreli ve yağışlıdır. Orman bitki örtüsünün hakim olduğu yörede yaylalarda geniş yer tutmaktadır.

Ramazan aylarında ''Hayır'' adı verilen toplu iftar yemekleri verilmektedir. Bayram zamanlarında ise toplu olarak köyler arası ziyaretler yapılmaktadır. Düğünler gelenek ve görenekler yığılca köyleri ile hemen hemen aynıdır Kendine özgü lahanadan yapılan Börtlemez ve hamurdan yapılan Palaz çoğunlukla tüketilen besinlerdir. Özellikle Mancar adı verilen ıspanağa benzeyen yemek ve mısır aşı sıklıkla tüketilmektedir.

Geçmişe yönelik köy halkı yurt dışı ve şehirlere bir hayli göç yapılmış ve yurtdışı göçlerin emekli ve hali vakti yerinde olan göçmen köylülerin geri dönüşler yapılmaktadır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde geçim çoğunlukla çiftçilik ve orman işleri ile sağlanmaktadır. Fındık Köy ekonomisinde önemli bir yere sahiptir. Köylü nüfusunun önemli bir bölümünün yurt dışında olmasından dolayı yaz ayları köyde hareketli geçmekte ve gelen döviz sadece köyde değil ilçe genelinde bir ekonomik canlılık meydana getirmektedir.Köyde ilkokul ve ortaokul vardır. 2015-2016 eğitim öğretim yılı itibarı ile ilkokul bünyesinde ana sınıfı da açılmıştır. Okulda taşımalı eğitim yapılmakta olup yaklaşık 110 öğrenci eğitim almaktadır. Taşımalı olarak Aydınyayla, Gaziler, Mengen, Karakaş, Çiftlik köylerinden öğrenci gelmektedir. Bu sayının çevre köylerde yer alan birleştirilmiş sınıfların kapatılması ile artması beklenmektedir. Köyde görev yapmakta olan yaklaşık 8 kadrolu öğretmen bulunmaktadır.Köy muhtar tarafından yönetilmekte olup, muhtarın ilçede ikamet etmesinden dolayı aksaklıklar yaşanmaktadır.Salı günleri ilçede kurulan pazar nedeniyle dolmuş seferi olmaktadır. Ancak diğer günler okul servisleri dışında düzenli sefer yapan taşıt bulunmamaktadır. İlçeden köye taksi bulunmakta olup 2016 yılı itibarı ile fiyat tarifesi 40tl dir. İlçeden il merkezine ise dolmuşlar ile ulaşım sağlanmaktadır.Sosyal faaliyetler köyde yok denilecek kadar azdır. Ulaşımın bazı durumlarda sıkıntı yaratması bunda en büyük etkendir. Okulda yer alan voleybol, futbol, basketbol ve masa tenisi vakit geçirmek için kullanılabilmektedir.Tv, radyo yayınlarında sıkıntı bulunmamakla birlikte internet ve cep telefonu hızları ve çekim kalitesi normaldir. Elektrik ve su hatlarında bir sıkıntı yoktur.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.