Yığılca Yağcılar Köyü

Yığılca Yağcılar Köyü

Yağcılar Köyü Haberleri, Yığılca Yağcılar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yağcılar Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Düzce Köyleri Arasında Yer Alan Yağcılar Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Yığılca Yağcılarköyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yağcılarköyü son dakika gelişmeleri, Yağcılarköyüne özgü yemekler, Yığılca Yağcılarköyünün tarihi, Yağcılarköyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yağcılarköyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yağcılar, Düzce ilinin Yığılca ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız YağcılarKöyü Resimleri ve Yağcılarköyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yığılca Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Yığılca Düzce Arası Kaç Km? Yığılca Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Yığılca Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Yığılca YağcılarKöyünde doğan biri var mı? Yığılca Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yağcılar, Düzce ilinin Yığılca ilçesine bağlı bir köydür.Daha önce Redifler Köyü'ne bağlı bir mahalle olarak kurulan Yağcılar Köyü'nde Cumhuriyet yıllarında değişik yöntemler kullanılarak o zamanlarda yetiştirilen tarım ürünlerinin (özellikle ceviz)yağı çıkarılmaktaydı. Özellikle komşu köylerden getirilen cevizlerin, el yapımı makine ve usuller kullanılarak yağı çıkarılmaktaydı. Doğanlar, Vayıslar ve Yağcılar olmak üzere 3 mahalle olan köyden sonraki yıllarda Doğanlar ve Vayıslar mahalleleri Doğanlar Köyü olarak ayrılınca Yağcılar Mahallesi Yağcılar Köyü olarak devam etti.köyün en saygın kişisi olan Davutoğlu adıyla anılan kişidir.bu soyun devamı şu an soyadları yağcı olan köy halkıdır.Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında ölen kişilerin mezarlarında 7. güne kadar mum yakılır .Ayrıca köyde soyadları yağcı olanların köyü kurdukları söylenmektedir . Köyün geçmişi 500 yıllık olduğu saplanmıştır bu bilgiye mezarlıktaki taş ve kalıntılardan elde edilmiştir. köyde birçok şamanistlik adetleri halan daha sürdürülmeye çalışılmaktadır. Yağcılar köyü halkı Orta Asya kökenlidir.Köyde bir felaket olduğu zaman halk adeta bir yumruk gibi kenetlenir ve tek vücut olur.Köyün işlerini genelde kadınlar yapar erkekler dışarıda çalışır.Yemeklerden de köyde en çok kara lahanadan olan mancar çeşitleri ,mısır keşkeği,malay, höşmerim,çarşaf böreği,cizleme,lokma,katlama,bazlama,ve köy fırınlarında pişen ekmeği çok önemli yer tutar. Daha birçok yemek çeşidine sahip olan köyde belirli zamanlarda köy hanımları gözleme yapar.Çok misafirperver olan köyde birçok davet ve yemek sohbetleri olur.Düzce iline 40 km, Yığılca ilçesine 4 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım (fındık ve orman işleri)ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Ayrıca köyün başına bela birde taş ocağı bulunmaktadır.Burada atılan patlayıcıların sesinde ve yoğun olarak geçen tırların tozundan köy halkı çok rahatsızdır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.