Yığılca Yoğunpelit Köyü

Yığılca Yoğunpelit Köyü

Yoğunpelit Köyü Haberleri, Yığılca Yoğunpelit Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yoğunpelit Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Düzce Köyleri Arasında Yer Alan Yoğunpelit Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Yığılca Yoğunpelitköyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yoğunpelitköyü son dakika gelişmeleri, Yoğunpelitköyüne özgü yemekler, Yığılca Yoğunpelitköyünün tarihi, Yoğunpelitköyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yoğunpelitköyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yoğunpelit, Düzce ilinin Yığılca ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız YoğunpelitKöyü Resimleri ve Yoğunpelitköyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yığılca Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Yığılca Düzce Arası Kaç Km? Yığılca Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Yığılca Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Yığılca YoğunpelitKöyünde doğan biri var mı? Yığılca Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yoğunpelit, Düzce ilinin Yığılca ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihi Yığılca merkezin tarihi ile aynıdır. Cennet mekan Osmanlı Padişahı Orhan Gazi han zamanında yapılan yığınaklar sonucu yerleşen Oğuz boylarındandır yerli halkı. Tanınmış yemekleri, keşkek, börtlek, mancar hamur yemekleri.Ayrıca mis gibi kokan dağ çilekleri, değişik türde mantarları vardır. Devletin her kademesinde görev yapan şahsiyetler yetişmiştir. Gençler özellikle kocaeli ve bolu da ağırlıklı olarak iş ve işyerleri nedeniyle yerleşmişlerdir. İnsanları mazlumdur. öyle şer kimseler pek yetişmemiştir.

Düzce iline 56 km, Yığılca ilçesine 20 km uzaklıktadır. insanları gayet edepli ve misafirperverdir. köy turizm için ileride önemli bir merkez olabilir. yedigöller'e ulaşım imkânı olduğu gibi, kızılgöğüs kayası adı altında sıra kayalıklar vardır ki çok yüksektir. Bu kayalığa çıkarak şöyle yukarıdan aşağılara doğru bakmanın keyfini ancak yaşamak lazım. Kayalıklardaki binlerce kırlangıç ve kırlangıç yuvalarını yakından görmek gerek. Özellikle yamaç paraşütü için bu kızılgöğüs sıra kayalıklar değerlendirilebilir. Zira öylesine müsait ki tam bu iş için bir numara bir yer.

Köyün 1500 metre kuzey batısında bulunan eski değirmen yerindeki herşeyi ile doğal olan şelaleyi görmenizi ayrıca tavsiye ederiz. köyün girişinde gelenleri ilk karşılayan "KAYAPINAR" suyudur. eyvah o sudan neden içmedim dememek için şöyle birkaç yudum da olsa içilmesi tavsiye edilir.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.