Yıkılan Özel Hastane Enkazı Altında Yakınları Olan Vatandaşlar Yardım Bekliyor !

Yıkılan Özel Hastane Enkazı Altında Yakınları Olan Vatandaşlar Yardım Bekliyor !

Hatay Antakya’da deprem bölgesinden Halk TV canlı yayınına katılan Gazeteci İsmail Saymaz, yıkılan özel hastane Akademi Hastanesi önünde, enkaz altında yakınları bulunan vatandaşlarla görüştü. Saymaz, “Yardım çalışmaları gereken...

Hatay Antakya’da deprem bölgesinden Halk TV canlı yayınına katılan Gazeteci İsmail Saymaz, yıkılan özel hastane Akademi Hastanesi önünde, enkaz altında yakınları bulunan vatandaşlarla görüştü. Saymaz, “Yardım çalışmaları gereken şekliyle olmadı. 1-2 gün AFAD buraya gelemedi. Askerler dün akşam üzeri gelebildiler. İş araçları anlamında da yoksunluk vardı. Dün saat 19.00’dan dan sonra geldiğim Antakya’da insanlar kendi elleriyle enkaz çalışması yapıyorlardı. Akademi hastanesi önünde çok sayıda vatandaş var. Hatay’da bazı caddeler var ki her yer yıkılmış. İki üç katlı binalar, bir katlı itfaiye binası bile  yıkılmış durumda. İnsanlar bir balyoz bile bulmakta sorun yaşıyorlar. Yakınlarını kurtaramıyorlar. 40 saattir bina içinde olan insanlardan sesler geliyor. Çıkarılan cesetlerin bir kısmı yollarda kaldırımların üzerinde duruyor” dedi. 

“AFAD Geliyor, Bir şey Yapamayız Deyip Gidiyor!”

 Özel hastane enkazı altında yakınları bulunan vatandaşlar, Saymaz’a “AFAD ekibi geliyor, bakıyor biz müdahale edemeyiz deyip gidiyorlar. İş makineleri malzeme yok hiçbir şey yapılamıyor” diye isyan etti. Oğlu hastane enkazı altında olan bir baba sesini duyurmaya çalıştı. Kız kardeşi akademi hastanesi enkazı altında bulunan Hatice adlı vatandaş “Akademi Hastanesi iki binadan oluşuyor. İş makineleri yok” dedi. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.