Yıldızeli Bahçebaşı Köyü

Yıldızeli Bahçebaşı Köyü

Bahçebaşı Köyü haberleri, Yıldızeli Bahçebaşı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bahçebaşı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Bahçebaşı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yıldızeli  Bahçebaşı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bahçebaşı Köyü son dakika gelişmeleri, Bahçebaşı Köyü ne özgü yemekler, Yıldızeli Bahçebaşı Köyü nün tarihi, Bahçebaşı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bahçebaşı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bahçebaşı Köyü , Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bahçebaşı Köyü Resimleri ve Bahçebaşı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yıldızeli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Yıldızeli Sivas Arası Kaç Km? Yıldızeli Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Yıldızeli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Yıldızeli Bahçebaşı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Yıldızeli Doğumlu Ünlüler Kimler?

BAHÇEBAŞI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Bahçebaşı, Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir köydür.

Köy Dügünü: dügünler 4 gün olup. 1 günöglen namazina mütakip cemaat toplanip damat evine gidilir..ve bayrak dikilir..bayrak dikilden sonra gelen misafirlere daha önceden hazirlanan yemekler ikram edilir..davullarla zurnalarla gencler tarafından halay cekilir.. 2 gün: civar köyden gelen misafirler davul zurna esliginde agirlanir,ve yine o gün halaylar cekilir 3.gün: misafirler icin önceden hazirlanmis olan yemekler ikram edilmeye devam edilir,gelen misafirlerde dügün sahibinin tuttugu dügün kayhasina destek olmak amaciyla belli miktarda para ya da taki takarlar..aksamada damat ailesi tarafından köyün gencleri toplanip önce damatin evinde damata kina yakilir sonra bütün gencler gelin evine gitmeye yol alir kinalar sürülür halaylar gelin evindede cekilmeye devam edilir.. 4 gün: Gelin almak icin konvoy olusturulur ve gelin alinmasiyla birlikte dügün son bulur..gelen misafirlerede Allah mesud etsin demek gibi kelimeler düser. Köyün meshur yemekleri: mardimalak (bir cesit yemek) kuzu haslama.

Sivas iline 120 km, Yıldızeli ilçesine 51 km uzaklıktadır.Güneyinde belbinar köyu batisinda cime köyü,Kuzeyinde beyazit köyü,Dogusunda Yeni Dogan köyü(Bilamur) bulunmakdadir. Köy ihtiyaclarini Yildizelinin uzak olmasi nedeniyle ihtiyaclarini 15 km uzaklikta olan Tokatin Yesilyurt ilcesinden karsilamakdadir.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Yazlari serin ve iliman olup Kislari cok sert geçmektedir. Köy cok fazla göc vermektetir,göcler ise Tokatin yesilyurt ilcesi ve büyük kentlere olmaktadir.  Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. gecimini yurt disindan temin edenlerde bu köyde mevcuttur.

Köyde, ilkokulu vardır Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardir PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olmayıp toprak yoldur köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.