Yıldızeli Banaz Köyü

Yıldızeli Banaz Köyü

Banaz Köyü haberleri, Yıldızeli Banaz köyü güncel son dakika gelişmeleri, Banaz köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Banaz köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yıldızeli  Banaz Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Banaz Köyü son dakika gelişmeleri, Banaz Köyü ne özgü yemekler, Yıldızeli Banaz Köyü nün tarihi, Banaz Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Banaz Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Banaz Köyü , Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Banaz Köyü Resimleri ve Banaz Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yıldızeli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Yıldızeli Sivas Arası Kaç Km? Yıldızeli Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Yıldızeli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Yıldızeli Banaz Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Yıldızeli Doğumlu Ünlüler Kimler?

BANAZ KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Banaz, Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir köydür.

Alevi Kızlıbaş geleneğinin kutsal pirlerinden Yedi Ulu Ozandan biri olan Pir Sultan Abdal bu köyde yetişmiş ve burada vefat etmiştir. Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. Pir Sultan Abdal'ın köyüdür. Köyde amfi tiyatro mevcuttur. Fikri Sağlar tarafından Kültür bakanlığı sırasında yaptırılmıştır. Ünlü, elinde saz tutan Pir Sultan heykeli bu köydedir.

Sivas'a 45 km, Yıldızeli'ne 38 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.