Yıldızeli Direkli Köyü

Yıldızeli Direkli Köyü

Direkli Köyü haberleri, Yıldızeli Direkli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Direkli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Direkli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yıldızeli  Direkli Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Direkli Köyü son dakika gelişmeleri, Direkli Köyü ne özgü yemekler, Yıldızeli Direkli Köyü nün tarihi, Direkli Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Direkli Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Direkli Köyü , Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Direkli Köyü Resimleri ve Direkli Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yıldızeli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Yıldızeli Sivas Arası Kaç Km? Yıldızeli Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Yıldızeli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Yıldızeli Direkli Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Yıldızeli Doğumlu Ünlüler Kimler?

DİREKLİ KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Direkli (bucak merkezi), Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir köydür.

Köy halkı Avşar boyundandır. Sivas il merkezine 40 km, Yıldızeli ilçesine 25 km uzaklıktadır. Köyde karasal iklim görülmektedir.

Köyün ekonomisi başta tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Tarım: Başta tahıl ürünleri şeker pancarı son dönemlerde özel sektör tarafından ayçiçeği yetiştiriciliği yapılmaktadır. Köyde tarımı olumsuz etkileyen en önemli faktör sulamadır. Kızılırmak köy yakınlarından geçmesine rağmen yeterince yararlanılamamaktadır.
Hayvancılık: Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapılıyor olsa da ticari amaçlı ürün elde edilmemektedir. Köyde hayvancılık ahır (ilkel) hayvancılığı şeklinde olup daha çok küçükbaş hayvancılık yapılır. Büyükbaş hayvan olarak sığır yetiştirilir. Daha önceleri halkın kendi ihtiyacını karşılayan sığır yetiştiriciliği günümüzde halkın ekonomisinde büyük katkı sağlamaktadır. Bunların yanında kümes hayvancılığı halkın kendi ihtiyacını karşılayacak düzeyde her evde yapılmaktadır.
Sanayii: Modern un fabrikası un, bulgur, kepek üretimi yapılmakta ve bu fabrikada çevre köylerin ihtiyacını da karşılamaktadır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.