Yıldızeli Karalar Köyü

Yıldızeli Karalar Köyü

Karalar Köyü haberleri, Yıldızeli Karalar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karalar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Karalar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yıldızeli  Karalar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karalar Köyü son dakika gelişmeleri, Karalar Köyü ne özgü yemekler, Yıldızeli Karalar Köyü nün tarihi, Karalar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karalar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karalar Köyü , Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karalar Köyü Resimleri ve Karalar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yıldızeli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Yıldızeli Sivas Arası Kaç Km? Yıldızeli Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Yıldızeli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Yıldızeli Karalar Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Yıldızeli Doğumlu Ünlüler Kimler?

KARALAR KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Karalar, Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün önceki ismi Yeşil köyü olarak bilinir; 1970'de elektrik gelmiştir. Sivas iline 90 km, Yıldızeli ilçesine 47 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi vardır. Market var. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum