Yıldızeli Tat Köyü

Yıldızeli Tat Köyü

Tat Köyü haberleri, Yıldızeli Tat köyü güncel son dakika gelişmeleri, Tat köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Tat köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yıldızeli  Tat Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tat Köyü son dakika gelişmeleri, Tat Köyü ne özgü yemekler, Yıldızeli Tat Köyü nün tarihi, Tat Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tat Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tat Köyü , Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tat Köyü Resimleri ve Tat Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yıldızeli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Yıldızeli Sivas Arası Kaç Km? Yıldızeli Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Yıldızeli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Yıldızeli Tat Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Yıldızeli Doğumlu Ünlüler Kimler?

TAT KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Tat, Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adının nereden geldiği konusunda çeşitli rivayetler vardır. Köy m.ö 4. yüzyılda kurulmuş bir hitit köyüdür.[kaynak belirtilmeli] Köyde yapılan kazılarda tarihi eserler çıkarılmış olup, çeşitli kültürlere ev sahipliği yapmıştır.

Sivas iline 55 Km., Yıldızeli ilçesine 35 Km. uzaklıktadır. Kurak bir köydür. Kışlar soğuk ve sert geçer. Isınmak için kerme kullanılır. Yazlar, Kızılırmak kenarında serin, köyün içinde çok sıcak geçer. Köy, iki tepe arasındadır, ortasından Öz geçer. Köyün ekonomisi tarım , hayvancılığa ve inşaat işçiliğine dayanır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum