Yıldızeli Yakacıkçavuşlu Köyü

Yıldızeli Yakacıkçavuşlu Köyü

Yakacıkçavuşlu Köyü haberleri, Yıldızeli Yakacıkçavuşlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yakacıkçavuşlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Yakacıkçavuşlu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yıldızeli  Yakacıkçavuşlu Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yakacıkçavuşlu Köyü son dakika gelişmeleri, Yakacıkçavuşlu Köyü ne özgü yemekler, Yıldızeli Yakacıkçavuşlu Köyü nün tarihi, Yakacıkçavuşlu Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yakacıkçavuşlu Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yakacıkçavuşlu Köyü , Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yakacıkçavuşlu Köyü Resimleri ve Yakacıkçavuşlu Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yıldızeli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Yıldızeli Sivas Arası Kaç Km? Yıldızeli Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Yıldızeli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Yıldızeli Yakacıkçavuşlu Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Yıldızeli Doğumlu Ünlüler Kimler?

YAKACIKÇAVUŞLU KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Yakacıkçavuşlu, Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir köydür.

Yakacık çavuşlu köyü 1889 yılında "çavuş" isimli bir kişi tarafından tarafından kurulmuştur.Kuran kişi balkan savaşına gitmiş ve gazi olmuştur.Köy 225 hanedir.

Yakacık çavuşlu köyü 1889 yılında "çavuş" isimli bir kişi tarafından tarafından kurulmuştur.Kuran kişi balkan savaşına gitmiş ve gazi olmuştur.Köy 225 hanedir.

Sivas iline 50 km, Yıldızeli ilçesine 40 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. İklimi serttir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.