Yıldızeli Yavu Köyü

Yıldızeli Yavu Köyü

Yavu Köyü haberleri, Yıldızeli Yavu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yavu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Yavu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yıldızeli  Yavu Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yavu Köyü son dakika gelişmeleri, Yavu Köyü ne özgü yemekler, Yıldızeli Yavu Köyü nün tarihi, Yavu Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yavu Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yavu Köyü , Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yavu Köyü Resimleri ve Yavu Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yıldızeli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Yıldızeli Sivas Arası Kaç Km? Yıldızeli Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Yıldızeli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Yıldızeli Yavu Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Yıldızeli Doğumlu Ünlüler Kimler?

YAVU KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Yavu, Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir beldedir. 

Sivas iline 85 km, Yıldızeli ilçesine 35 km uzaklıktadır. Nüfusu, 2000 yılı verilerine göre 2.428 kişidir. 24 Aralık 1995 tarihinde belde olmuştur.

Beldenin nüfusunu 93 Harbi'nden kaçan Çerkezler oluşturur. Sivas 85 km ve Yıldızeli İlçesinin 35 km batısında yer alır. Beldenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Belde de, ilköğretim okulu vardır.İçme suyu şebekesi hem de kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi vardır.Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır.Ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup elektrik, sabit telefon ve adsl vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.