Yıldızeli Yaylagöze Köyü

Yıldızeli Yaylagöze Köyü

Yaylagöze Köyü haberleri, Yıldızeli Yaylagöze köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yaylagöze köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Yaylagöze köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yıldızeli  Yaylagöze Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yaylagöze Köyü son dakika gelişmeleri, Yaylagöze Köyü ne özgü yemekler, Yıldızeli Yaylagöze Köyü nün tarihi, Yaylagöze Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yaylagöze Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yaylagöze Köyü , Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yaylagöze Köyü Resimleri ve Yaylagöze Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yıldızeli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Yıldızeli Sivas Arası Kaç Km? Yıldızeli Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Yıldızeli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Yıldızeli Yaylagöze Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Yıldızeli Doğumlu Ünlüler Kimler?

YAYLAGÖZE KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Yaylagöze, Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir köydür.

Sivas iline 90 km, Yıldızeli ilçesine 27 km uzaklıktadır. köy ; yukarı dere, derin dere isimli Akdağ ormanlarının uzatısı olan ormanlık iki dernin ağzına kurulmuş olup, köyün giriş cephesinde sulak araziler ve bostanlar mevcuttur.köy yolları stabilize toprak yoldur.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Bitki örtüsü zengindir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır ancak şu Anda, köy kültür merkezi olarak kullanılıyor.. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol topraktır. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.köyde su bedavadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.