Yomra Demirciler Köyü Video

Demirciler, Trabzon ilinin Yomra ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahallenin ilk adı, "düşmana yakın hudutları olan" anlamına da gelen Suguri'dir. Daha sonrasında ise neden Demirciler ismini aldığı bilinmemektedir.

Demirciler, Trabzon ilinin Yomra ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Demirciler Köyü Resimleri ve demirciler köyü video sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Demirciler Köyünde doğan biri var mı? Yomra Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yomra Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Yomra-Trabzon Arası Kaç Km? Yomra Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Yomra Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Demirciler, Trabzon ilinin Yomra ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahallenin ilk adı, "düşmana yakın hudutları olan" anlamına da gelen Suguri'dir. Daha sonrasında ise neden Demirciler ismini aldığı bilinmemektedir.

Mahallede; kuymak, kaygana vb. yöresel yemekler yapılmakta olup; arıcılık, hayvancılık, meyvecilik, odunculuk, fındıkçılık yaygın mesleklerdir. 

Trabzon il merkezine 32 km, Yomra ilçesine 22 km ve Yomra Oymalı mahallesine 3 km uzaklıktadır. Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak sayı yetersiz kaldığından Yomra Oymalı mahallesi ilköğretim okuluna taşımalı eğitim yapılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi var ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Aile sağlığı merkezi Yomra Oymalı mahallesinde bulunduğu için mahallede yoktur. Mobil ulaşım alanı olarak sağlık tesisi sağlanmaktadır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol tümüyle asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon bulunmaktadır. Ayrıca Turkcell, Avea ve Vodafone şebekeleri mahallede çekmektedir. Hemen hemen tüm evlerde güneş enerjisi sistemi kullanılmaktadır.

Mahallenin mezra alanı olan Üçpınar yaylasından çıkan ve Evliya Çelebi'nin seyahatnâmesinde bahsettiği doğal kaynak suyu kullanılarak "total su/trabzon su" isimli bir doğal kaynak suyu şirketi kurulmuş ancak borçlarını ödeyemeyip iflas etmiştir. Fabrika açıldığında mahallede yaklaşık 50 kişiye istihdam sağlamıştır. Şu anda ise mahallede herhangi bir fabrika oluşumu mevcut değildir.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar