Yunusemre Recepli Köyü

Yunusemre Recepli Köyü

Recepli Köyü haberleri, Yunusemre Recepli köyü güncel son dakika gelişmeleri Recepli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Recepli Köyleri Arasında yer alan Recepli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yunusemre Recepli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Recepli köyü son dakika gelişmeleri, Recepli köyüne özgü yemekler, Yunusemre Recepli köyünün tarihi, Recepli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Recepli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Recepli , Manisa ilinin Yunusemre ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Recepli köyü resimleri ve Recepli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yunusemre Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Yunusemre Manisa Arası Kaç Km? Yunusemre Hava Durumu? Yunusemre Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Yunusemre Recepli Köyünde doğan biri var mı? Yunusemre Doğumlu Ünlüler Kimler?

Recepli , Manisa ilinin Yunusemre ilçesine bağlı bir mahalledir.

16. yüzyılın ilk yarısında Halep bölgesinde yaşayan Avşarlar Köpekli, Gündüzlü ve Avşar olmak üzere üç obaya ayrılmıştı. Bunlardan Avşar obasının başında (1579 - 1580tarihlerinde) Recep, Bahri ve Küçük Minnet adında üç kethüda (obayı yöneten kişi) bulunuyordu. Recep Bey'in soyundan gelenler Recepli Avşarı, Bahri beyin soyundan gelenler ise Bahrili Avşarı olarak tanınmıştır. Recep ve oğulları öyle ün salmıştı ki 17. yüzyılda Avşarlar çoğunlukla Recepli Avşarı diye anıldılar. Recepliler, Osmanlı iskan siyaseti sonucu Anadolu'nun birçok bölgesine yerleşmişlerdir. Ayrıca eski mezarlıkta kitabeler bulunmakta olup Osmanlı döneminde o yörenin tımar sisteminde yer almıştır[1].

Mahallenin gelenek olarak her yıl Mayıs ayının içinde geniş bir katılımla köy mezarlığı civarında yağmur duası yapılır. Yemek kültürü olarak düğünlerde yöresel yemekler Türklerin has yemeği keşkek yapılmaktadır.

Manisa merkezine 40 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisinde olmasına rağmen karasal iklime yakındır.Mahallenin ekonomisi kırsal tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi Vardır. Kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık evi var ebe hemşiresi vardır ve görevinin başındadır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.