Zara Bedirören Köyü

Zara Bedirören Köyü

Bedirören Köyü haberleri, Zara Bedirören köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bedirören köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Bedirören köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Zara  Bedirören Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bedirören Köyü son dakika gelişmeleri, Bedirören Köyü ne özgü yemekler, Zara Bedirören Köyü nün tarihi, Bedirören Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bedirören Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bedirören Köyü , Sivas ilinin Zara ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bedirören Köyü Resimleri ve Bedirören Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Zara Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Zara Sivas Arası Kaç Km? Zara Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Zara Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Zara Bedirören Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Zara Doğumlu Ünlüler Kimler?

BEDİRÖREN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Bedirören, Sivas ilinin Zara ilçesine bağlı bir köydür.

Bedirören Köyü, Sivas iline 87 km, Zara ilçesine 23 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. köyde, ilköğretim okulu vardır fakat bunun yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi çalışmaları devam etmektedir. köyde PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Sivas iline 87 km, Zara ilçesine 23 km uzaklıktadır. Engebeli bir arazi yapısına sahip olan ilçenin tipik bir kara iklimi vardır. Yazları sıcak ve kurak; kışları soğuk ve kar yağışlı geçer.

Zara ve çevresinde bitki örtüsü de iklim tipine uygun olarak dağılmıştır. Yağış az olduğu için genel olarak büyük ağaç toplulukları ve ormanlar gelişmemiştir. Yalnız ilçe merkezinde Kızılırmak’tan yararlanılarak kavak yetiştirilmektedir.

Şerefiye bucağı civarında çam ormanları, 8.800 hektar araziyi kapsar. Bolucan ve Beypınarı bucaklarının yüksek kesimlerinde de meşeliklere rastlanır.

Yağmur genellikle ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde yağar. İklim tipinin özelliğine uygun olarak gerek gece-gündüz gerekse yaz-kış mevsimlerinde sıcaklık farkları büyüktür. Kuzeydoğudan esen poyraz etkisinde kalan ilçede yıllık ortalama sıcaklık 8.6 derecedir. Yıllık ortalama yağış ise metrekareye 579.7 kg’ dır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyonşebekesi vardır . PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.