Zara Müslümabat Köyü

Zara Müslümabat Köyü

Müslümabat Köyü haberleri, Zara Müslümabat köyü güncel son dakika gelişmeleri, Müslümabat köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Müslümabat köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Zara  Müslümabat Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Müslümabat Köyü son dakika gelişmeleri, Müslümabat Köyü ne özgü yemekler, Zara Müslümabat Köyü nün tarihi, Müslümabat Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Müslümabat Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Müslümabat Köyü , Sivas ilinin Zara ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Müslümabat Köyü Resimleri ve Müslümabat Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Zara Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Zara Sivas Arası Kaç Km? Zara Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Zara Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Zara Müslümabat Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Zara Doğumlu Ünlüler Kimler?

MÜSLÜMABAT KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Müslümabat, Sivas ilinin Zara ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün eski adı ve halen kullanılan yerel adı Alakilisedir. Adını köyde bulunan ve halen ayakta olan kiliseden almaktadır. Köy 320 haneli eski bir ermeni köyüdür. Ermeni tehcirinden sonra köyde ermeni kalmamıştır. Göçten sadece 3 ermeninin döndüğünü ve kısa süre kalıp İstanbula gittikleri bilinir (Birinin adı Haçik). İsimlerin Türkçeleştirilmesi sırasında Adı Müslümabat'a dönüştürülmüştür. Köye adını veren tarihi kilise acil bakım ve onarım beklemektedir.Köy okulu 2012 yılında onarılarak köy konağı olarak kullanılacak hale getirilmiştir.1993 yılında İstanbulda köy derneği kurulmuş halen karadeniz mahallesi 1223 sokak no: 3 Gaziosmanpaşa / İstanbul'da faaliyetine devam etmektedir, derneğin mevcut başkanı GÜVEN ÇOKER ' dir. Köyün içme suyu problemi 2012 yılında papaz yaylasından getirilen su ile çözülmüştür.2011 yılında köy camisi onarılmış minaresi ve şadırvanı yapılmıştır.

Köyde yenilen otantik yemeklerin arasında madımak, gelecoş ve herle zikredilebilir. Sivas iline 98 km, Zara ilçesine 28 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak öğrenci yokluğundan boştur.Okul Köy Konağı yerine kullanılır.Köyün içme suyu şebekesi yoktur ve kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.Köyün içi parke taşlarla döşenmiştir.Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.