Zeytinyağlı Bamya Tarifi

Zeytinyağlı Bamya Tarifi

Zeytinyağlı bamya seveni olduğu kadar sevmeyeni de oldukça çok olan bir yemek. Ancak sevmeyenler bu tarifi görmemiş olmalı. Videomda bamyanın en lezzetli halini sizler için yaptım.

Zeytinyağlı bamya seveni olduğu kadar sevmeyeni de oldukça çok olan bir yemek. Ancak sevmeyenler bu tarifi görmemiş olmalı. Videomda  bamyanın en lezzetli halini sizler için yaptım.

Zeytinyağlı bamya yemeği, bamyanın temizlenmesinden pişirilmesine kadar hassasiyet istiyor. Bamya çok nazik bir sebze olsa da ve herkes çok sevmese de ben çok seven biri olarak tam mevsiminde dondurucuda poşet poşet bamya stokladım. Bu tarifimde de bir poşetini sizlere sundum..

Umarım sizler de bu tarifle yapıp,  beğenerek, afiyetle yersiniz..Daha güzel tarifler için Kanalıma da abone olmayı unutmazsınız..

Zeytinyağlı Bamya Tarifi

MALZEMELER

  • yarım kilo bamya
  • 1 adet soğan
  • 2 ykaşığı zeytinyağı
  • 1 ykaşığı salça
  • Yarım tkaşığı tuz

YAPILIŞI

Zeytinyağlı bamya yemeğimiz için öncelikle zeytinyağımızı tenceremize alıyoruz, ardından doğradığımız soğanlarımızı ekliyoruz. Soğanlarımız pembeleşene kadar kavuruyoruz.

Daha sonra üzerine iki yemek kaşığı salça ekliyoruz. Salçamızın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Ardından dondurucudan çıkardığınız yada konserve bamyamızı ekliyoruz ve üzerine çıkacak şekilde suyumuzuda ekliyoruz. Son olarak tuzumuzuda ekleyip karıştırmadan pişmesini bekliyoruz.

Bamya yemeği çok çabuk pişer o yüzden kaynamaya geçtikten sonra  10 dk daha pişirelim ve kontrol edelim. Pişen bamya yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.