Zile Alıçözü Köyü

Zile Alıçözü Köyü

Alıçözü Köyü Haberleri, Zile Alıçözü Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Alıçözü Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Alıçözü Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Zile Alıçözü köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Alıçözü köyü son dakika gelişmeleri, Alıçözü köyüne özgü yemekler, Zile Alıçözü köyünün tarihi, Alıçözü köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Alıçözü köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Alıçözü , Tokat'in Zile ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Alıçözü Köyü Resimleri ve Alıçözü köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Zile Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Zile Tokat Arası Kaç Km? Zile Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Zile Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Zile Alıçözü Köyünde doğan biri var mı? Zile Doğumlu Ünlüler Kimler?

Alıçözü , Tokat ilinin Zile ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyün bir sülalesi orta asya tüklerinden gelme eski Moralar tarafından Horasan civarına yerleşmişler, sonra da mecburi göçten dolayı Zile, Tokat, eski ismi "Kasın" olan Alıçözü köyüne yerleşmişlerdir.

Köy düğünleri, aynı eski zamanlarda olduğu gibi genelde davullu-zurnalı yapılır.

Geneleksel yemekleri; dolma, bat, kuru fasulye, tutmaç, bulgur pilavı; kış olunca etlik'tir.

Tokat iline 104, Zile ilçesine 37 km uzaklıktadır. Genelde dağınık ormanlıklara sahiptir. Köye ait iki adet yayla (köy yaylası ve uzun yayla) ve bir baraj vardır. Fakat bu barajın suyundan yararlanamazlar. Çünkü su yolu yaptırabilecek imkan henüz bulunamamıştır.

Köyün iklimi, karasl iklim etki alanı içerisindedir. Köy, çok özel konumda olup ova ve dağlık bölgenin geçiş alanına sahip olduğu için kış ayları yağışlı ve soğuk, yaz ayları sıcak ve kurak geçer.

 

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007      400

2000      467

1997      423

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Bellibaşlı kişiler soğancılıkla uğraşırlar ve pazarlamasını kendileri yaparlar. Karasal iklim etkisi olan yerlerde halk genelikle arpa, buğday, baklagiler, şeker pancarı ve hayvancılıkla uğraşırlar.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.