Zile Haramikışla Köyü

Zile Haramikışla Köyü

Haramikışla Köyü Haberleri, Zile Haramikışla Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Haramikışla Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Haramikışla Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Zile Haramikışla köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Haramikışla köyü son dakika gelişmeleri, Haramikışla köyüne özgü yemekler, Zile Haramikışla köyünün tarihi, Haramikışla köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Haramikışla köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Haramikışla , Tokat'in Zile ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Haramikışla Köyü Resimleri ve Haramikışla köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Zile Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Zile Tokat Arası Kaç Km? Zile Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Zile Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Zile Haramikışla Köyünde doğan biri var mı? Zile Doğumlu Ünlüler Kimler?

Haramikışla , Tokat ilinin Zile ilçesine bağlı bir köydür. 

Tokat iline 101 km, Zile ilçesine 34 km uzaklıktadır. Çekerek Nehri kıyısında bulunduğu için tarlalar su alabilmektedir. Ayrıca köyde ırmak kenarında bulunan Karabakır adlı yer, görülmeye değer yerlerindendir. Haramikışla büyük göçler vermiştir. Özellikle insanlar İstanbul'a göç ederler. İstanbul'da genellikle servisçilik ve nakliyatçılık yaparlar.köyde genellikle buğday,şeker pancarı,arpa gibi tahıllar yetiştirilmektedir.özellikle çekerek nehri sayesinde ırmağa yakın yerlerde şeker pancarı yetiştirilmektedir.çekerek nehri sayesinde birçok aile şeker pancarı ekebiliyor ve bu sayede para kazanabiliyor.Karabakır yerinden görülmeye değer olan yerlerde Yağmur Duası yapılır Her yıl

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Gündüzleri sıcak akşamları ılıktır.yazın kurak kışın ise soğuk ve yağmurlu geçer.

Yıllara göre köy nüfus verileri     2013      500

2000      271

1997      253

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.yetiştirilen hayvanlar genellikle Kurban Bayramı'nda satılmaktadır.genellikle yetiştirilen hayvanlar istanbula getirilip satılmaktadır.bunun nedeni ise birçok haramikışlalını istanbulda olmasıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup(YAKLAŞIK 5 KM.Sİ TOPRAK YOLDUR) köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.