Zile Yünlü Köyü

Zile Yünlü Köyü

Yünlü Köyü Haberleri, Zile Yünlü Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yünlü Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Yünlü Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Zile Yünlü köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yünlü köyü son dakika gelişmeleri, Yünlü köyüne özgü yemekler, Zile Yünlü köyünün tarihi, Yünlü köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yünlü köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yünlü , Tokat'in Zile ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yünlü Köyü Resimleri ve Yünlü köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Zile Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Zile Tokat Arası Kaç Km? Zile Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Zile Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Zile Yünlü Köyünde doğan biri var mı? Zile Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yünlü , Tokat ilinin Zile ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgiler rivayete dayalı ve oldukça sınırlıdır. Buna rağmen yöredeki inanışa göre; bölgenin geçmiş zamanlarda sık orman örtüsü ile kaplı olduğu, bu bölgede küçükbaş hayvanlarının otlatılması sırasında ağaçlara takılan yünlerin ihtiyacı olanlar tarafından toplanılması ile bölgeye "yünlü ya da yünlük" adının verildiği rivayet edilir

Köyün tarihi ise oldukça eskidir. Köyün ilk yerleşim olarak kullanılması 12.yy da Anadolu'ya gelen sufî dervişlerin bölgeye yerleşerek bir dergâh kurmalarıyla başladığı rivayet edilir. Bugün iddia edilen bu dergâh köy yerleşim alanı içerisinde "Kayapınar" denilen, köy halkı ve çevre köylülerinde itibar edip ziyaret ederek her ilkbaharda onlarca kurban adadığı bir yer konumundadır. Daha sonraları dergâhın takriben 200 m yukarısına "Soloğlu" denilen Türkmen bir ailenin yerleştiği rivayet olunur ki, bugün bu aileye "Türkmenler" denilmektedir. İlk yerleşim yıllarından Timur'un Anadolu'yu işgaline ve oradan bugüne kadar hiçbir işgal ve etkileşime maruz kalmayan köy homojen yapısını koruya gelmiştir.[kaynak belirtilmeli]

Tokat iline 76 km, Zile ilçesine 9 km uzaklıktadır.

Köy Karadeniz ve Karasal iklimi arasında geçiş iklimine sahiptir.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007      466 - 259(E), 207(K)

2000      554

1997      517

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde; birincil olarak buğday ve arpa tarımı yapılmaktadır.

Köyde ilköğretim okulu ve lojmanları mevcuttur. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ancak her iki şebekede onarıma tadilata ve tamirata ihtiyacı vardır. köye hizmet vermekte yetersiz kalmaktadır.PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Köyde elektrik ve sabit telefon ve ADSL hizmeti vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.