Adana Feke Gürümze Köyü

Adana Feke Gürümze Köyü

Gürümze köyü hangi ilimizdedir? Gürümze köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Gürümze köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Feke Gürümze köyüne nasıl gidilir? Gürümze köyünde vefat edenler? Gürümze köyü resimleri, Gürümze köyü videoları,

Gürümze köyü hangi ilimizdedir? Gürümze köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Gürümze köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Feke Gürümze köyüne nasıl gidilir? Gürümze köyünde vefat edenler? Gürümze köyü resimleri, Gürümze köyü videoları, Gürümze köyü facebook, Gürümze köyü geçim kaynağı nedir? Gürümze köyünde düğünler nasıl yapılır? 

Gürümze köyü gelenek ve görenekleri, Gürümze köyünde kız isteme nasıl yapılır? Gürümze köyünde ramazan bayramı görüntüleri, Gürümze köyü kurban bayramı görüntüleri, Adananın plakası, Adana posta kodu, Adana özgü yemekler hangileridir? Gürümze köyüne hangi veteriner bakıyor? Gürümze köyüne yakın hastane, park, eczane, okul, market, avm, tamirci, çilingir, petrol ofisi VAR MI?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Gürümze, Adana ilinin Feke ilçesine bağlı bir köydür.Köyün 635 yaşında bir anıt ağacı bulunmaktadır. Ağacın boyu 30 metreyi bulmaktadır. Ayrıca köyde alabalık çiftlikleri bulunmaktadır.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Göllerinden en sakin ve serin havalı göl dagın yamacında bulunan sarıpınar alabalık gölüdür. Köyün albalık gölünden hariç keven balı meşhurdur. Turizim bakımından değer taşıyan "Kızlarkalesi" ,"Köroğlukalesi", "Ermeni evleri" ve mezarları bulunmaktadır.

Doğal nitelik olarak büyük güzellik taşımaktadır. Ayrı köyümüzde bulunan "Gürgür" şelaleside görülmeye değeryerdir. Köyün Kayhan ,Heyik ve köy merkezi olmak üzere üçe ayırabiliriz. Köyde düğünler genellikle yaz mevsiminde yapılmaktadır.

İnsanlara bardaklarla düğüne davet edilir. Düğünler "Perşembe" günü damat evine bayrak dikilir ve "Cuma" günü düğün başlar "Pazartesi"ne kadar devam eder.Köy halkının geçimi hayvancılık ve orman işçiliğidir. Bunun yanı sıra tarımda yapılmaktadır.

Son yıllarda kiraz ve şeftali yetiştiriciliği de önemli bir geçim kaynağı olmuştur. Köyde sonbahar mevsiminde katran mantarı ve ilkbahar mevsiminde kuzugöbeği mantarı, ormanlardan doğal olarak toplanmaktadır.Adana iline 162 km, Feke ilçesine 40 km uzaklıktadır.

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır, ancak öğrenci sayısı yetersizliğinden dolayı 6, 7 ve 8. sınıflar taşımalı eğitimle Süphandere köyüne gitmektedir. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.

GÜRÜMZE KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

GÜRÜMZE KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.