Adana Yumurtalık Asmalı Köyü

Adana Yumurtalık Asmalı Köyü

Asmalı köyü hangi ilimize bağlıdır? Asmalı köyü nerede? Yumurtalık ilçesinin köyleri hangileridir? Asmalı köyüne nasıl gidilir? Asmalı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana nın kaç tane köyü vardır? Adana nın plakası, adana nın posta kodu?

Asmalı köyü nerede? Yumurtalık  ilçesinin köyleri hangileridir? Asmalı köyüne nasıl gidilir? Asmalı köyüne özgü yemekler hangileridir? Yumurtalık ın kaç tane köyü vardır? Adana nın plakası,Asmalı köyünde vefat edenler ? Asmalı köyünün yöresel yemekleri neleri nelerdir ? Asmalı köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Asmalı köyü oyunları, halayları, bayramları ? Asmalı köyü yöresel kıyafetleri ?  

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Asmalı, Adana ilinin Yumurtalık ilçesine bağlı bir mahalledir.
Eski tarihlerde mahallenin bulunduğu yerlerde üzüm asmalarının çok olmasından dolayı Asmalı adını alan mahallenin 1950’li yıllarda Karakoyunlu yörüklerinden KURTOĞLU,KARAĞÖL.GÜLLÜOĞLU,POLATLI,NERĞİZve YIKIK,soyadını taşıyan ailelerin mahallenin bulunduğu yerlere gelmesi ve 1962 yılında da buradan arazi satın alarak köye yerleşmesiyle oluştuğu biliniyor.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

O dönemi yaşayan köylüler tarafından bu yörüklere sahip oldukları koyunların derisinin kara olmasından dolayı “Karakoyunlu” dendiğine inanılsa da tarihçiler yapılacak bir araştırma ile buraya yerleşen köylülerin 15. yüzyılda Anadolu’yu da içine alan Karakoyunlu Türkmen Devleti’ne bağlı olabileceğini düşünüyor.
 

Mahallenin bir mahallesi olan Göbeören’in adının da Kaldırım, Forlar, Ã eyhganem ve Zeynepli Köyleri arasında kalmasından dolayı “Göbekören” adından geldiği biliniyor.

Bu mahallede de 1918 yılında Ağbenli Mercan adlı bir kişinin çiftlik kurduğu, daha sonra ise 1940’lı yıllarda buraya Toros Dağları’nda yaşayan Menemenci ve Bahşiş yörüklerinin gelerek, Tapucu Faik adlı bir kişiden toprak satın aldıkları ve köye yerleştikleri söyleniyor.
 

Asmalı Mahallesinin bir diğer mahallesi olan Forlar Mahallesi’nin ise Yemen’den gelerek buraya yerleşen esmer insanlardan oluştuğu biliniyor.
 

Mahallenin başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Tarıma uygun topraklarda ağırlıklı olarak kuru tarım yapılmaktadır ancak Ceyhan Nehri’nden çiftçilerin kendi olanakları ile sulama yaptıkları geniş alanlar da vardır.
 

Mahallede 1983 yılında açılan bir ilköğretim okulu bulunmaktadır. Ayrıca mahallenin nüfusu 813 dür.

Adana iline 45 km, Yumurtalık ilçesine 37 km uzaklıktadır. yolu biraz bozuk olup devlet büyüklerimizen konuyla ilgilenmelerini bekleriz.yolumuz biraz değil tam bozuktur yok denilecek kadar.yolumuz hiç yok bir yol yapılıyor onuda sel alıp götürüyor.yol bozuk oldugundan 45 km yolu bir sürede varacagımız yolu 2 kat süyor buda o kadar mazot demek.ayrıca mahallesimüz tam bagımsız degil 3 mahalleden oluşuyor, inşallah bu seçimde ayrılıcığız.sağlık ocağımız yok.
 

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. yazlar cok sıcak gecer bol bol yagmurlama yapılır.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.Kısaca hiçbirşey yoktur.

ASMALI KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ASMALI KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.