Afşin  Alimpınar Köyü

Afşin Alimpınar Köyü

Alimpınar Köyü haberleri, Afşin Alimpınar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Alimpınar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Alimpınar Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Afşin Alimpınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Alimpınar köyü son dakika gelişmeleri, Alimpınar köyüne özgü yemekler, Afşin Alimpınar köyünün tarihi, Alimpınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Alimpınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Alimpınar , Kahramanmaraş ilinin Afşin ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Alimpınar  Köyü Resimleri ve Alimpınar  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Afşin Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Afşin Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Afşin Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Afşin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Alimpınar  Köyünde doğan biri var mı? Afşin Doğumlu Ünlüler Kimler?

Alimpınar , Kahramanmaraş ilinin Afşin ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Mahallenin iklimi, Karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köy eski olarak bilinse de tarhi kaynaklara bakıldığı zaman 180 yıllık tarihi bile yoktur.
Mahallede tarım ve hayvancılık vardır. Ayrıca çalışan nüfusun çoğunluğu işçi olarak yurtiçi ve yurt dışında inşaatlarda çalışmaktadır. Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. Mahallenin Çöte adında birde mezrası mevcuttur.PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağıvardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahallenin bulunduğu bölgeye TOKİ konutları yapılması dolayısıyla ulaşım, altyapı konularında gelişim sağlanmış, mahallede eğitim TOKİ konutlarında ki okuldan sağlanmaktadır, ayrıca TOKİ konutlarının yapılmasıyla bölgeye olan talep artmış araziler değer kazanmıştır.


 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum