Afşin Altaş Köyü

Afşin Altaş Köyü

Altaş Köyü haberleri, Afşin Altaş köyü güncel son dakika gelişmeleri, Altaş köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Altaş Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Afşin Altaş köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Altaş köyü son dakika gelişmeleri, Altaş köyüne özgü yemekler, Afşin Altaş köyünün tarihi, Altaş köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Altaş köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Altaş , Kahramanmaraş ilinin Afşin ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Altaş  Köyü Resimleri ve Altaş  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Afşin Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Afşin Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Afşin Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Afşin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Altaş  Köyünde doğan biri var mı? Afşin Doğumlu Ünlüler Kimler?

Altaş , Kahramanmaraş ilinin Afşin ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy, çok eski yerleşim yeri olmasına karşın isminin nereden geldiği bilinmemektedir. Ancak mahallede bulunan höyük ve Bizans döneminden kalma yapılar, mahallenin tarih boyunca yerleşke olarak kullanıldığını göstermektedir.
Mahalleninde birlik beraberlik ruhu gelişmiştir. Bayramlaşmalar ve bayram ziyaretleri aksatılmadan sürdürülür. Cenaze evlerini ziyaret, cenaze evlerine yardım, imece mahallede devamedegelen belli başlı ananelerdendir. Toga, sulubörek, içliköfte, dibiniyakma bellibaşlı damak tatlarındandır.
Kahramanmaraş il merkezine 150, Afşin ilçesine l0 km. uzaklıktadır. Köy halkı geçimini genellikle tarım ve hayvancılıkla sağlamaktadır. Tarımda ayçiçeği, şekerpancarı, buğday, sebze ve meyvecilik ileri düzeydedir. Mahallede 1980'li yıllara kadar bağcılık gelişmiş düzeyde iken şu an bağcılıkla uğraşan bulunmamaktadır. Adatepe Barajı'nın faaliyete geçmesiyle arazi sulamasında çekilen sıkıntıların bitmesiyle Altaş mahallesinde tarımın çok ileri bir seviyeye ulaşacağı öngörülmektedir.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahalleye 8 derslikli yeni ilköğretim binası yapımı tamamlanmıştır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur ancak 2010 yılında tamamlanmış olacaktır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı yoktur, sağlık evi mevcuttur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfaltsız olup, ulaşımı diğer köylere oranla daha kolay ve gelişmiştir. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum