Afşin  Deveboynu Köyü

Afşin Deveboynu Köyü

Deveboynu Köyü haberleri, Afşin Deveboynu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Deveboynu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Deveboynu Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Afşin Deveboynu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Deveboynu köyü son dakika gelişmeleri, Deveboynu köyüne özgü yemekler, Afşin Deveboynu köyünün tarihi, Deveboynu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Deveboynu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Deveboynu , Kahramanmaraş ilinin Afşin ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Deveboynu  Köyü Resimleri ve Deveboynu  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Afşin Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Afşin Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Afşin Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Afşin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Deveboynu  Köyünde doğan biri var mı? Afşin Doğumlu Ünlüler Kimler?

Deveboynu , Kahramanmaraş ilinin Afşin ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Mahallenin adı çerkezce 2 kargabükü ve deveboynu mahallesinin adları anzurey olarak geçmektedir ve günümüzde deveboynu olarak kulanılmaktadır.
Çerkez kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Köy geneli Kabartey'dir. ünlü yemekleri psı halıve, sungur.halğuanadır. düğünleri pşinave ile yapılır.zikesler vardır mahallenin büyüklerinin(thamadelerin) sözü gecer orman mahallesidir.Ayrıca Basdta ve şıps ünlü yemeklerindendir.Kahramanmaraş il merkezine 135 km, Afşin ilçesine 18 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Mahallenin ekonomisi tarım ve [[hayvancılık|hayvancılığ ve balıgıyla ngecimini saglar.Gelişen günümüz şartlrına göre mahallede bir adet süt ve süt ürünleri toplama merkezi bulunmaktadır ve ayrıca gelişmiş zirahi tarımla daha çok bahçecilik yapılmaktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.


 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.