Afşin  Emirli Köyü

Afşin Emirli Köyü

Emirli Köyü haberleri, Afşin Emirli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Emirli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Emirli Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Afşin Emirli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Emirli köyü son dakika gelişmeleri, Emirli köyüne özgü yemekler, Afşin Emirli köyünün tarihi, Emirli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Emirli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Emirli , Kahramanmaraş ilinin Afşin ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Emirli  Köyü Resimleri ve Emirli  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Afşin Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Afşin Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Afşin Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Afşin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Emirli  Köyünde doğan biri var mı? Afşin Doğumlu Ünlüler Kimler?

Emirli , Kahramanmaraş ilinin Afşin ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Mahallede Türk ve Anadolu kültürü hüküm sürmektedir.

Gelenekler: Bölge de özellikle tarihi anadolu gelenekleriyle karşılaşılmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.Kahramanmaraş iline 154 km, Afşin ilçesine 3 km uzaklıktadır.

Bölge XII. Yüzyılda tesis edilmiştir. Malazgirt Zaferinden önce Anadoluya giren Horasan Erenleri, bu topraklarda Beylik görevini ifa etmişlerdir. Osmanlı Arşivleri Genel Müdürlüğünde tüm evraklar korunmakta olup, Köyün ve Vakfiyenin kurucusu Nusreddin bin Emirhasan'ın, Seyyid Hüseyin Tirmizi oğullarından olduğu tüm kayıtlarda bildirilmektedir.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum