Afşin  Hüyüklü  Köyü

Afşin Hüyüklü Köyü

Hüyüklü Köyü haberleri, Afşin Hüyüklü köyü güncel son dakika gelişmeleri, Hüyüklü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Hüyüklü Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Afşin Hüyüklü köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hüyüklü köyü son dakika gelişmeleri, Hüyüklü köyüne özgü yemekler, Afşin Hüyüklü köyünün tarihi, Hüyüklü köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hüyüklü köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hüyüklü , Kahramanmaraş ilinin Afşin ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hüyüklü  Köyü Resimleri ve Hüyüklü  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Afşin Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Afşin Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Afşin Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Afşin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Hüyüklü  Köyünde doğan biri var mı? Afşin Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hüyüklü , Kahramanmaraş ilinin Afşin ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Mahallenin tarihi eski çağlara dayanır. Önceki adı Tılavşın'dır.Tılavşın kelimesi anlam olarak Afşin'in Dili anlamına gelmektedir(Tıl=Dil bkz:Divan-ı Lügati't Türk)Ünlü Selçuklu hükümdarı Alparslan'ın komutanı Afşin Bey'in mezarının bu mahallede olduğu rivayet edilmektedir.Köy halkı Yörük ve Avşar Türkmenleridir. Mahallede tarihi kalıntı olarak hüyük ve kilise vardır.bu yapı, kilise, 5 adet sütun taş ve kis kalıntılarından oluşmakta olup mahallenin ortasında ve sit alanı içinde yer almaktadır.Çorbası, bakla kıyması, sulu böreği, peynir böreği, çoban aşı, bulgur pilavı, soğukluk bölgedeki ve bu mahalledeki en yaygın besin maddelerini oluşturur.

YÖRÜK AFŞAR TÜRKMENLERİ Aşireti kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.Akrabalık bağları oldukça güçlüdür.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. ve şirket hayatı gecim kaynagı hayvancılk vetarımdır, Mahallede yetişen tarım ürünleri=şekerpancarı,ayçiçegi,pakla,nohut,bugday,arpa. Mahallede bostanda yetişen sebzeler=domatez,biber,salatalık,patlıcan,patates,sogan,samırsak,mısır.

Mahallede 8 yıllık ilköğretim okulu vardır.Okulda köy halkı ve hayırsever Çandır ailesinin desteği ile sondaj vurulmuş.Okulun ihtiyacına yeter derecede su bulunmuştur. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ama su olmamasından dolayı büyük sıkıntı çekilmektedir. sağlık evi ve bir hemşiresi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalttır.Mahallede elektrik ve sabit telefon hattı vardır.ayrıca ilköğretim okulunda meb'in sağladığı internet hattı da vardır ve öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarına karşılık verecek 15 bilgisayarlı bilişim teknolojisi sınıfı vardır. mahallenin okulunda 16 öğretmen ve 2 idareci mevcuttur.Tarım ve hayvancılık ön plandadır.Eğitim bu yüzden istenilen yerde değildir.Özellikle son yıllarda veli bilgilendirmeleri ve öğrenci seviyelerinin artmasıyla birlikte mahallede eğitim seviyesi artmaktadır.Mahallede yeni bir ilköğretim okulunun yapımı sürmektedir.2009 yılı içerisinde bitirilip eğitime açılacaktır.İlköğretimde 350 öğrenci eğitim görmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.