Afşin Kabaağaç Köyü

Afşin Kabaağaç Köyü

Kabaağaç Köyü haberleri, Afşin Kabaağaç köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kabaağaç köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Kabaağaç Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Afşin Kabaağaç köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kabaağaç köyü son dakika gelişmeleri, Kabaağaç köyüne özgü yemekler, Afşin Kabaağaç köyünün tarihi, Kabaağaç köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kabaağaç köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kabaağaç , Kahramanmaraş ilinin Afşin ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kabaağaç  Köyü Resimleri ve Kabaağaç  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Afşin Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Afşin Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Afşin Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Afşin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Kabaağaç  Köyünde doğan biri var mı? Afşin Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kabaağaç , Kahramanmaraş ilinin Afşin ilçesine bağlı bir mahalledir. 

TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.Akrabalık bağları oldukça güçlüdür.

KABAAGAC Mahallesinin genis, verimli ve sulak bir arazi yapısı vardır, bölgesel bütün tarım ürünleri ekimi mevcuttur. Genel anlamda çevre köylere nazaran ekonomisi gelişmiş ve Zengindir, yazin isci bulunamadigindan, cevre Köylerden, ilcelerden isci getirip calistirilir, bu durumda gençlerin okul hayatıni olumsuz yansımaktadır ama devlet sahip çıkmassa ortada kalan kabaagaç çifçisidir.Kahramanmaraş iline 165 km, Afşin ilçesine 15 km, Elbistana 14 km, ve Malatyaya 135 km uzaklıktadır.

Mahallenin ekonomisi tarım,hayvancılık ve degisik Süt ürünleri fabrikasi, Hazir beton, Bakliyat,Ayçiçeği Eleme ve Paketleme Fabrikasi, Sogukhava deposu, Buz beton fabrikasi , Fullelektronik İSTANBULLUOĞLUNA AİT:Celik Deppo, 2 X Benzin istasyonu ve Kum ocaklari`na dayalıdır geniş zengin torpakları vardır ve 2012 nin Türkiye'nin en çok şeker pancarı depolayan il ve köylerdendir.

Mahallede Ilk- ve Ortaöğretim okulu vardır. Mahallenin Kurankursu okulu, Minareli Camisi, Firini içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı yoktur,sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.