Afşin Soğucak Köyü

Afşin Soğucak Köyü

Soğucak Köyü haberleri, Afşin Soğucak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Soğucak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Soğucak Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Afşin Soğucak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Soğucak köyü son dakika gelişmeleri, Soğucak köyüne özgü yemekler, Afşin Soğucak köyünün tarihi, Soğucak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Soğucak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Soğucak , Kahramanmaraş ilinin Afşin ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Soğucak  Köyü Resimleri ve Soğucak  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Afşin Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Afşin Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Afşin Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Afşin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Soğucak  Köyünde doğan biri var mı? Afşin Doğumlu Ünlüler Kimler?

Soğucak , Kahramanmaraş ilinin Afşin ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Köy 1864 yılındaki Kafkasya Sürgünü sonrasında kurulmuştur. Köylüler Çerkezler'in Kabartay boyuna mensupturlar. Mahallenin adı, bu köye Kafkasya'dan göç edenlerin burada yaşadıkları bölge olan Soğucak kalesinden gelmektedir.
Kahramanmaraş iline 162 km, Afşin ilçesine 12 km uzaklıktadır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Başlıca ektikleri bitkiler: buğday, nohut, fasulye, günebakan, şekerpancarı ve yem bitkileridir. Yem bitkileri tarımı Devletin teşvik vermesi ile son yıllarda artmıştır. Köylünün büyük bir bölümü kendisinin faydalanacağı sayıda hayvan beslemekle beraber birkaç aile Büyükbaş hayvan besiciliği yapmaktadır.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktu. Ama nihayet 2009 yılında geldi:)) PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum