Afşin Topaktaş Köyü

Afşin Topaktaş Köyü

Topaktaş Köyü haberleri, Afşin Topaktaş köyü güncel son dakika gelişmeleri, Topaktaş köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Topaktaş Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Afşin Topaktaş köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Topaktaş köyü son dakika gelişmeleri, Topaktaş köyüne özgü yemekler, Afşin Topaktaş köyünün tarihi, Topaktaş köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Topaktaş köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Topaktaş , Kahramanmaraş ilinin Afşin ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Topaktaş  Köyü Resimleri ve Topaktaş  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Afşin Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Afşin Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Afşin Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Afşin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Topaktaş  Köyünde doğan biri var mı? Afşin Doğumlu Ünlüler Kimler?

Topaktaş , Kahramanmaraş ilinin Afşin ilçesine bağlı bir mahalledir. Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt yoldur. geçim kaynağı hayvancılık ve tarımdır. Sergen mezrası ile birlikte 80 hane den oluşan köyün nüfusu, Devlet İstatistik Enstitüsünün verilerine göre, 1990 nüfus sayımında 865 olduğu; 1997 nüfus sayımında ise köy nüfusunun 366 ya düştüğü görülmektedir. Bu durumdan da anlaşılacağı üzere yörenin gelir kaynakları artan nüfusu besleyememektedir. Karasal iklimin hakim olduğu köyde, yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve kar yağışlı geçmektedir. Köyün geçim kaynakları; tarım ve hayvancılıktır. Tarım ürünleri içerisinde en çok tahıl tarımı yapılmaktadır. Sulu alanlarda sebze ve meyve yetiştirilmektedir. Hayvancılık alanında ise, Köyün kurulduğu alan engebeli olduğundan, daha çok bu tür arazilere uygun olan küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılmaktadır. Köyde büyükbaş ve kümes hayvanları da yetiştirilmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.