Alaçam Yeniköy Köyü

Alaçam Yeniköy Köyü

Alaçam Yeniköy Köyü haberleri,Yeniköy köyü güncel son dakika gelişmeleri,Yeniköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Yeniköy köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Alaçam Yeniköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeniköy köyü son dakika gelişmeleri, Yeniköy köyüne özgü yemekler, Alaçam Yeniköy köyünün tarihi, Yeniköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeniköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Alaçam, Samsun ilinin Alaçam ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Yeniköy Köyü Resimleri ve  Yeniköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Alaçam Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Alaçam Samsun Arası Kaç Km? Alaçam Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Alaçam Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Alaçam Yeniköy Köyünde doğan biri var mı? Alaçam Doğumlu Ünlüler Kimler?

YENİKÖY KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Yeniköy, Samsun ilinin Alaçam ilçesine bağlı bir mahalledir.

Yeniköy halkını oluşturan köylüler 1950-1960 yıllarında Alaçam ın Vicikler, Ortaköy başta olmak üzere muhtelif köylerinden gelmişlerdir. 18 hane olarak gelen bu köylüler Habilli mahallesinin bir mahallesi olarak tarımla geçimlerini temin ediyorlardı. Daha sonra nüfus arttığı için Habilli'den ayrılarak Yeniköy adını almıştır.

Samsun iline 70 km, Alaçam ilçesine 9 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. yeniköy nüfusu 350 kişi dir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır I. kademe burada okumakla beraber taşımalı eğitimden de yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.