Altıeylül Atköy Köyü

Altıeylül Atköy Köyü

Atköy Köyü haberleri, Altıeylül Atköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Atköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Atköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Altıeylül Atköy Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Atköy Köyü son dakika gelişmeleri, Atköy Köyü ne özgü yemekler, Altıeylül Atköy Köyü nün tarihi, Atköy Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Atköy Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Atköy Köyü, Balıkesir ilinin Altıeylül ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Atköy Köyü Resimleri ve Atköy Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Altıeylül Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Altıeylül Balıkesir Arası Kaç Km? Altıeylül Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Altıeylül Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Altıeylül Atköy Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Altıeylül Doğumlu Ünlüler Kimler?

Altıeylül ilçesine bağlı bir mahalledir.

Atköy mahallesinin kuruluş tarihinin kesin olarak bilinmemekle beraber Osmanlı İmparatorluğu’nun yükseliş dönemi sonralarında 5-6 hane ile kurulduğu tahmin edilmektedir. Bu dönemde yönetimin başında bulunan paşaların atlarının otlatıldığı geniş bir çayır arizisi olan yere 1878-1879 yıllarında yaşanan büyük 93 Harbi ile beraber Rumeli vilayetlerinden göçen aileleri paşa arazisi olan bu bölgeye yerleştirmişlerdir. Böylelikle mahallenin nüfusu artmıştır. 93 göçü ile gelen muhâcirler iki ayrı yerden gelmişlerdir. Bir kısmı Yunanistan'ın Yenişehir şehrinden gelmişler; kendilerine Aşağı Mahalleliler veya Muhacir demektedirler. Diğer bir kısmı Bulgaristan'ın Tırnova şehrinden gelmiş; kendilerine Yukarı Mahalleliler veya Manav demektedirler. Osmanlı Devleti döneminde mahallenin adı At'dır. Cumhuriyetle mahallenin adı Atköy olmuştur.[1]
Mahallenin iklimi, bozulmuş Akdeniz İklimi etki alanı içerisindedir. Merkeze 13 km. uzaklıktadır. Köy Bigadiç yolu üzerindedir.Mahallenin ekonomisi azınlık olarak tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Mahallede Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bulunmaktadır. Mahallede İnter Tekstil Fabrikası bulunmaktadır. Bu fabrikaya köy halkının katılımıyla birlikte köy dışından da katılım mevcuttur. Bunun için Balıkesir Merkez'den fabrikaya servis kalkmaktadır.
Mahallede ilköğretim okulu vardır (1-5. sınıf). Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahallenin içindeki anayollar taşla döşenmiştir. Mahallede Kur'an kursu vardır. Yine mahallede Tarımsal Kalkınma Kooparatifi bulunmaktadır.ayrıca mahallede internet cafede ve işbir sentetik bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.