Altıeylül Bahçedere Köyü

Altıeylül Bahçedere Köyü

Bahçedere Köyü haberleri, Altıeylül Bahçedere köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bahçedere köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Bahçedere köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Altıeylül Bahçedere Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bahçedere Köyü son dakika gelişmeleri, Bahçedere Köyü ne özgü yemekler, Altıeylül Bahçedere Köyü nün tarihi, Bahçedere Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bahçedere Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Merkez Balıkesir Altı Eylül ilçesine bağlı 10 hanelik bir köyümüzdür.Köyümüzde Hayvancılık yapılmaktadır.

Bahçedere Köyü, Balıkesir ilinin Altıeylül ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bahçedere Köyü Resimleri ve Bahçedere Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Altıeylül Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Altıeylül Balıkesir Arası Kaç Km? Altıeylül Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Altıeylül Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Altıeylül Bahçedere Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Altıeylül Doğumlu Ünlüler Kimler?

Altıeylül ilçesine bağlı bir mahalledir.Köy halkı Oğuzların Çepni boyundan gelmektedir. Erzurum Horasan'ından göç eden halk bugünkü Kavakbaşı'na yerleşmiştir, köye daha sonra gelen diğer kişiler ile birlikte bugünkü halini almıştır. Bu yerleşim yerinin adı Kavakbaşı'dır. Bahçedere halkı ise Yörüktür. Yapılan araştırmalar sonucunda mahallenin bir kısmının Aydın yöresinden geldiği tespit edilmiştir. Mahalleye bağlı iki mahalle daha bulunmaktadır. Kavakbaşı ve Fındıklı adlı bu mahalleleridir.

Mahallenin iklimi, bozulmuş Akdeniz İklimi etki alanı içerisindedir. Merkeze 26 km. uzaklıktadır.Bulunduğu arazi, bahar ayları boyunca koyu bir yeşil bitki örtüsüne sahip olmaktadır.Yaz aylarına doğru kendini sarımsı bozkır bitki örtüsüne bırakmaktadır.Kış aylarında ise kuru ayaz şeklinde geçmektedir.Konum itibarı ile tepede yer alan köy sert rüzgarlardan etkilenmektedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olmakla birlikte son zamanlarda tarım alanlarının verimsizliği sulama imkanlarının kısıtlanmasından dolayı insanları büyük şehirlere iş için göç etmeye zorlamaktadır.

Bahçedere mahallesi ve mahallesi olan Kavakbaşı'nda ilköğretim okulu mevcuttur. Yalnız Bahçedere mahallesinde öğrenci yetersizliğinden dolayı 1995-1996 öğretim yılında eğitim ve öğretime son verilmiştir. Kavakbaşı'nda ise eğitim ve öğretime halen devam edilmektedir. Mahallede içme suyu şebekesi olmaktadır. Kanalizasyon şebekesi bulunmaktadır. Mahallede PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahallede ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon ve İnternet vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.