Altıeylül Bereketli Köyü

Altıeylül Bereketli Köyü

Bereketli Köyü haberleri, Altıeylül Bereketli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bereketli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Bereketli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Altıeylül Bereketli Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bereketli Köyü son dakika gelişmeleri, Bereketli Köyü ne özgü yemekler, Altıeylül Bereketli Köyü nün tarihi, Bereketli Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bereketli Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bereketli Köyü, Balıkesir ilinin Altıeylül ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bereketli Köyü Resimleri ve Bereketli Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Altıeylül Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Altıeylül Balıkesir Arası Kaç Km? Altıeylül Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Altıeylül Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Altıeylül Bereketli Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Altıeylül Doğumlu Ünlüler Kimler?

Altıeylül ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin Balıkesir merkeze uzaklığı 27 km dir.Mahallenin cumhuriyetle birlikte kullanılan adı Bereketli, cumhuriyet öncesi İstavra (İstaura), Nastavra daha sonra Mastavra olarak anıla gelmiştir.Çamlı mezar, Türkler mezarı yumaklı dağı, Kale bölgelerinde eski yerleşim yerlerine ait kalıntılara toprak altında rastlanmaktadır. Bu kalıntılardan çıkan bazı kırık dökük tarihi eşyalar mahallenin eski okulunda 25 yıl öncesine kadar saklanmıştır.Köy halkının çoğunluğu Manav olup çok az da olsa 93 Harbi dolayısıyla gelen göçmenler vardır.
Mahallenin iklimi, bozulmuş Akdeniz İklimi etki alanı içerisindedir. yazlar sıcak kışlar ise soğuk geçer, ikizce tepe baraj gölünün yapılmasıyla birlikte kış aylarında daha ılıman bir hava köye hakim olmuştur.
Köy halkının çoğunluğu Balıkesir'e göç etmiştir ve yoğun olarak Plevne mahallesinde ikamet etmektedirler.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Balıkesir'de yaşayan bereketlilerin çoğu esnaftır. Çardaklı mevkiinde bulunan dükkânların çoğunluğu bereketliler tarafından işletilmektedir.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. internet hattı mevcuttur ve kablolu tv'de bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.