Altıeylül Halalca Köyü

Altıeylül Halalca Köyü

Halalca Köyü haberleri, Altıeylül Halalca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Halalca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Halalca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Altıeylül Halalca Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Halalca Köyü son dakika gelişmeleri, Halalca Köyü ne özgü yemekler, Altıeylül Halalca Köyü nün tarihi, Halalca Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Halalca Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Halalca Köyü, Balıkesir ilinin Altıeylül ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Halalca Köyü Resimleri ve Halalca Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Altıeylül Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Altıeylül Balıkesir Arası Kaç Km? Altıeylül Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Altıeylül Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Altıeylül Halalca Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Altıeylül Doğumlu Ünlüler Kimler?

Altıeylül ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adı Hilalca isminden gelmektedir. Halk dilinde söylene gelerek Halalca ismi haline gelmiştir. Köy sınırları içinde erken Osmanlı dönemine ait olduğu sanılan taştan sekizgen planlı bir türbe vardır. İçerisinde son derece sade bir lahit bulunmaktadır. Bu türbeden itibaren Balıkesir merkezine doğru kesme taştan döşeme bir yol bulunmaktadır, bu taş yol da tarihi bir yoldur. Bu yolun üzerinde 4 kemerli bir köprü bulunmaktadır fakat bu köprü de kaderine terk edilmiştir.
Ayrıca Eski Mahallede yer alan Beyler Çeşmesi de mahallenin tarihi eserlerindendir. Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup resmi kaydı bilinmemektedir
Mahallenin iklimi, bozulmuş Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Şehir merkezine 3 km. mesafede olan Halalca'da ayrıca hava üssü mevcuttur ve Balıkesir sivil havaalanı girişi buradandır. Balıkesir ovasını oluşturulan verimli topraklara sahiptir. Komşu mahallesi Ovaköy ile arasından Üzümcü Çayı geçmektedir.Köy 3 mahalleden oluşmaktadır.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Balıkesir şehir merkezine yakınlığı nedeniyle mahalle nüfusunun önemli bir bölümü kent içinde ticaret, sanayi alanında ve çeşitli kamu kuruluşlarında faaliyet göstermektedir.
Balıkesir sivil havaalanına ulaşım Halalca'dandır. Bundan dolayı Türkiye'nin önde gelen siyasileri Halalca'ya uğramadan geçmemektedir.Mahallede ilköğretim okulu var ve faaldir. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi 1990'lı yıllarda mevcut olmasına karşın şu anda yoktur. Sağlık ocağı var ve faaldir. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon santrali vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.