Altıeylül Karaman Köyü

Altıeylül Karaman Köyü

Karaman Köyü haberleri, Altıeylül Karaman köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karaman köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Karaman köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Altıeylül Karaman Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karaman Köyü son dakika gelişmeleri, Karaman Köyü ne özgü yemekler, Altıeylül Karaman Köyü nün tarihi, Karaman Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karaman Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karaman Köyü, Balıkesir ilinin Altıeylül ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karaman Köyü Resimleri ve Karaman Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Altıeylül Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Altıeylül Balıkesir Arası Kaç Km? Altıeylül Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Altıeylül Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Altıeylül Karaman Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Altıeylül Doğumlu Ünlüler Kimler?

Altıeylül ilçesine bağlı bir mahalledir.Rivâyete göre mahallede kara manda cinsi sığır yetişticiliği çok olduğundan Kara Mandaköyü, Karamanköy olarak söylenegelmiştir. M.Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet yıllarında bölgedeki Rum nüfusunu dengelemek için halkının, Karaman ili taraflarından bölgeye yerleştirmiş Yörüklerden olduğu iddia edilir. Ayrıca mahallenin ilk yerleşim yeri mahallenin kuzey tarafındaki tepeler olup sonraları manda yetiştiriciliği yüzünden ovaya yerleşilmiştir. 1840’lı yıllarda köy 55 hane, nüfusu 255 kişidir. 2014 yılında Balıkesir'in Büyükşehir Belediyesi olmasıyla Altıeylül Belediyesine bağlı Karaman Mahallesi olmuştur.
Mahallenin iklimi, bozulmuş Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Şehir merkezine 10 km. mesafede olan Karamanköy'de ayrıca hava üssü atış sahası mevcuttur. Balıkesir ovasının verimli arazisinin büyük çoğunluğu köy sınırları dahilindedir. Mahallenin güneyinden Üzümcü Çayı geçmektedir. Mahallede DSİ sulama sistemi bulnmaktadır.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Balıkesir şehir merkezine yakınlığı nedeniyle mahalle nüfusunun önemli bir bölümü kent içinde ticaret, sanayi alanında ve çeşitli kamu kuruluşlarında faaliyet göstermektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.