Altıeylül Kürse Köyü

Altıeylül Kürse Köyü

Kürse Köyü haberleri, Altıeylül Kürse köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kürse köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Kürse köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Altıeylül Dedeburnu Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dedeburnu Köyü son dakika gelişmeleri, Dedeburnu Köyü ne özgü yemekler, Altıeylül Dedeburnu Köyü nün tarihi, Dedeburnu Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dedeburnu Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dedeburnu Köyü, Balıkesir ilinin Altıeylül ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dedeburnu Köyü Resimleri ve Dedeburnu Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Altıeylül Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Altıeylül Balıkesir Arası Kaç Km? Altıeylül Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Altıeylül Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Altıeylül Dedeburnu Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Altıeylül Doğumlu Ünlüler Kimler?

Altıeylül ilçesine bağlı bir mahalledir.

1878 yılında Razgrad Karaağaç mahallesinden 350 hane, köy tamamen boşaltılarak çıkılmış. Edirne üzerinden Gelibolu'ya, oradan Çardak kasabasına geçmişler. Bu hanelerden bir kısmı Biga ilçesi Kaldırımbaşı mahallesine yerleşmiş. Daha sonra bazı haneler buradan ayrılarak; Lapseki Dişbudak, Balıkesir Kürse, Savaştepe Karaçam, Susurluk Gürece köylerini kurmuşlar.
Köy halkının hemen tamamı Balkan savaşlarından sonra Balkanlardan gelerek yerleşmiştir.Daha önceden mahallenin yakınlarında Yörük obalarının olduğu ve birkaç hanenin bunların çocukları olduğu söyleniyor.Mahallenin bulunduğu yerin eski bir yerleşim merkezi olduğu, bulunan bazı eski temel kalıntılarından anlaşılmaktadır. Hatta mahallenin adının da bu temellerle ilgili olarak söylenen bir efsaneden ortaya çıktığına inanılmaktadır.
Yaşlılar tarafından söylendiğine göre , mahallenin yerinde daha Rumlar zamanında yine bir köy ve mahallenin de bir kilisesi varmış. (Kilisenin yeri mahallenin girişinde bir harmanlık olarak gösteriliyor.Hatta son zamanlara kadar buradan tuğla ve taş şeklinde bina temeli kalıntıları çıktığı anlatılıyor.) Mahalledeki Rumlardan bir tanesi kekemedir. Herkesin kilise dediği mabede (kiliseye) dili dönmediğinden kürse demektedir. O adamın kürse söyleyişi herkesin hoşuna gittiğinden o günden beri mahallenin adı Kürse olarak söylenegelmektedir.
Mahallenin iklimi, bozulmuş Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Kürse Köyü, Balıkesir ili, Altıeylül ilçesine bağlı küçük bir mahalledir. Köy , Balıkesir – Bandırma karayolunun 23. km.sinde şosenin 3 km. doğu uzaklığındadır.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu yoktur. Öğrenciler taşımalı sistemle okumaya devam etmektedir. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem de kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı bulunmamaktadır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede her evde su, elektrik sabit telefon vardır. Köyde iki kahvehane, düğün ve toplantılar için kullanılmak üzere yapılmış 3 katlı binası, çocuk parkı ve camii imamı için lojman bulunmaktadır. Orman Müdürlüğünce köyün büyük bir bölümüne çam dikilerek ağaçlandırılmış olup yeni fıstık çamı fidanları da dikilecektir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.