Altıeylül Orhanlı Köyü

Altıeylül Orhanlı Köyü

Orhanlı Köyü haberleri, Altıeylül Orhanlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Orhanlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Orhanlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Altıeylül Orhanlı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Orhanlı Köyü son dakika gelişmeleri, Orhanlı Köyü ne özgü yemekler, Altıeylül Orhanlı Köyü nün tarihi, Orhanlı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Orhanlı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Orhanlı Köyü, Balıkesir ilinin Altıeylül ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Orhanlı Köyü Resimleri ve Orhanlı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Altıeylül Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Altıeylül Balıkesir Arası Kaç Km? Altıeylül Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Altıeylül Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Altıeylül Orhanlı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Altıeylül Doğumlu Ünlüler Kimler?

Altıeylül ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy kuzey batı Kafkasya'dan (Çerkesya) bugünkü kıyı boyu Şapsığ ve Ubil Nehri dolaylarından göç eden Çerkeslerin (Adiğe) bir boyu olan Şapsığlar tarafından kurulmuştur ancak Abzah aileler de mevcuttur. Buradaki halk önce Balkanlara daha sonra da Anadolu'ya göç etmişlerdir.Anadolu'da bir müddet göçebe olarak yaşamışlardır.Göçebeliği benimseyen bu kişiler yollarına devam ederken parçalanmalara maruz kalmışlardır.Birkaç kafile günümüzdeki adıyla Gönen'in Taştepe Köyü'ne, Çandır Köyü'ne, Ovaköy'e, Paşaköy ve Babaköy'e yerleşmişlerdir. Geri kalanlar yola devam edip mahallenin bugünkü yerine yani Dedebayır denilen yere gelmişler ve mahallenin su durumunu beğendiklerinden dolayı buraya yerleşmişlerdir.Bunu duyan ve kafileden ayrılanlar diğerleri de buraya gelip yerleşmişlerdir. Sonunda köy 1876 tarihinde 120 hane olarak kurulmuştur. O tarihlerde İzmir-Balıkesir Kervan yolu mahallenin üzerinden geçmekte iken köye gelen ilk misafirler bir kervan grubu olmuştur.Buradaki halkın misafirperverliğine hayran kalan kervan reisi, mahallenin ismini sormuş ve daha mahallenin isminin verilmediğini öğrenince de Uğurhane ismini yakıştırmıştır.Köy halkı da bunu mahallenin ismi olarak benimsemiştir.Bu isim zamanla telaffuz değişikliğine uğrayarak Orhaniye olmuştur.Bir rivayete göre de kafile soyundan gelip daha evvelden İstanbul'un Orhaniye kışlasında askerliğini ifa eden ve köye yerleşen ve kuruculardan olan zatlar askerlik hatırası olsun diye köye bu ismi vermişlerdir. Günümüzdeki ismi ise İç isleri Bakanlığı'nın emri ile Orhanlı olarak değiştirilmiştir. Köy 7 Mart 1992 tarihli Bakanlar Kurulu kararnamesi ile Bigadiç İlçesinden ayrılıp Balıkesir Altıeylül ilçesine bağlanmıştır.
Mahallenin iklimi, bozulmuş Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köy, Balıkesir Merkez'e 18 km.'dir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu yoktur. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem de kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur fakat Atköy ASM 'den gezici sağlık hizmeti almaktadır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.