Altıeylül Ortamandıra Köyü

Altıeylül Ortamandıra Köyü

Ortamandıra Köyü haberleri, Altıeylül Ortamandıra köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ortamandıra köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Ortamandıra köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Altıeylül Ortamandıra Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ortamandıra Köyü son dakika gelişmeleri, Ortamandıra Köyü ne özgü yemekler, Altıeylül Ortamandıra Köyü nün tarihi, Ortamandıra Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ortamandıra Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ortamandıra Köyü, Balıkesir ilinin Altıeylül ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ortamandıra Köyü Resimleri ve Ortamandıra Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Altıeylül Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Altıeylül Balıkesir Arası Kaç Km? Altıeylül Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Altıeylül Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Altıeylül Ortamandıra Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Altıeylül Doğumlu Ünlüler Kimler?

Altıeylül ilçesine bağlı bir mahalledir.Göçebelikten yerleşik hayata geçtiklerinde en son konakladıkları yer burası olduğundan dolayı buraya yerleşmişlerdir. Mahallenin diğer bir adı ise, Karagedik olarak da bilinmektedir.karagedik soyunun üç kardeşten turediği söylenmektedir. ayrıca mahallede mahallenin diğer bir kardeşi olan karaman aynı sülaleden gelmektedir. mahallenin asıl soyu köse süleyman ocağına bağli yani imamrıza soyundan imam yunus mukrinin oğlu kösedağ savaşında şehıt olmuştur. yanı mılletının asılocağı olan kavakbaşı ve bergama narlı köyudur. buda demek olur kı balıkesir cıvarındakı büyük köylerin hemen hemen hepsi köse süleyman ocağına bağlıdır. onun torunlarıdir. buda araştırmalar göre kanıtlanmıştır.ayrıca tarihinde ortaokul futbol takımı il şampiyonu olmuş ve tarihe geçmiştir.
Mahallede, daha çok zeytinyağlı yemekler yapılmaktadır. Eski yemekleri Kaçamak(Mısır unu ile yapılan bir yemek.), bükme adı verilen gözleme benzeri bir yemeği,sarıburma tatlısı ve de ev höşmelimleri önemli ve farklı yemekleridir.Ebe gömecine herkes bayılır.dağlık bölgelerde melki yetisir
Mahallenin iklimi, bozulmuş Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Kışların iklim koşullarından farklı olarak daha setr geçtiği, yazların ise Karasal iklim etkisinde geçtiği gözlenmektedir.Köy, Balıkesir Merkez'e Edremit Yolu üzerinden 7 km.'dir.Normalde Balıkesir Merkeze 9 km.'dir.yeni kurulmakta olan atatepe organıze sanayı sıtesınde köy yoluna dönülmektedir köyümüzn aynaoğlu .çoraklık.gökmahalledereköy komşusudur.
Mahallenin ekonomisi Tarım ve hayvancılıga dayanır.Özellikle Manisa ovası, Bursa ovası ile Ayvalık, Edremit ve Burhaniye sahilinde zeytin işçiliği yapılmaktadır.Mahallede son zamanlarda iş amaçlı yoğun göçler yaşanmaktadır.Son zamanlarda köy halkının sosyal güvencesi olan işlere yöneldiği gözlenmektedir. Özellikle Organize sanayi ve ilde mevcut fabrika ve benzer kurum kuruluşlarda çalıştıkları gözlenmektedir.mahallede aydın gençlerin olduğunu söylemiştık genelıkle kırsal kesim olduğundan okuyan okuyor kısa zamnada meslek sahıbı olan kişilere göre işte böyle aydın gençlerde büyük şehırlerde iş için çıkıyor tabıkı artık sosyal yaşam biçiminde çalışmak ister.genelde izmir, manisa ,bursa civarında 2000/2001 yılarında toplam çalışan genç sayısı 10 ila 15 idi şu anki son durumlara bakılırsa 100 aşmış durumda aynı zaman da 2000/2001 yılarında mahalledeki genç nüfus sayısı işşsiz sayısı hemen hemen 250 ye yaklaşmıştır.
Mahallede ilköğretim okulu var ve faaldir. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem de kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol berbat durumda olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.hangi iktidar gelirse gelsin hizmetten mahrumdur....Dönemim muhtarı, vefat eden, Alirıza Özden(Kepez lakaplı) ve Köy halkının çabaları sonucu Akkavak mevkiinden içme suyu getirilmiş ve evlere dagıtımı yapılmıştır.Mahallede birisi köy kahvesi olmak üzere beş kahvehane iki bakkal vardır.yedi minibüs haftanın her günü hizmetvermektedir. Ayrıca mahallede mevsim koşullarına göre hizmet veren seyyar olarak da çalışan iki manav vardır. Mahallede iki tüpgaz bayii mevcuttur.Köy halkının ortak katkısı sonucu çok amaçlı kullanıma açık köy hizmet binası hizmete açılmıştır altı İbadethane üstü sosyal tesis ve muhtarlık olarak falıyet vermektedir.ulaşım oldukça zordur ve AVEA hatlı telefonlar çekmemektedir .........

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.