Altıeylül Pamukçu Köyü

Altıeylül Pamukçu Köyü

Pamukçu Köyü haberleri, Altıeylül Pamukçu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Pamukçu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Pamukçu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Altıeylül Pamukçu Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Pamukçu Köyü son dakika gelişmeleri, Pamukçu Köyü ne özgü yemekler, Altıeylül Pamukçu Köyü nün tarihi, Pamukçu Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Pamukçu Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Pamukçu Köyü, Balıkesir ilinin Altıeylül ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Pamukçu Köyü Resimleri ve Pamukçu Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Altıeylül Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Altıeylül Balıkesir Arası Kaç Km? Altıeylül Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Altıeylül Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Altıeylül Pamukçu Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Altıeylül Doğumlu Ünlüler Kimler?

Altıeylül ilçesine bağlı bir mahalledir.Pamukçu Beldesi; Balıkesir ilinde 2009 yılı nüfus sayım sonucuna göre 3.183 nüfuslu bir mahalle iken Balıkesir'in Büyükşehir olmasıyla birlikte Altıeylül ilçesine bağlı bir mahalle olmuştur. Nüfusun 2033'ü erkek, 1.150'si kadındır. Beldenin eski ismi Eftalya'dır. Yerleşim yeri yakınında ören yerleride mevcuttur.
Pamukçu Beldesi; İzmir yolu üzerinde merkeze 16 km uzaklıktadır. Bulunduğu konum ve sahip olduğu ekonomik doneler sayesinde olması gereken noktadan çok uzakta bir köy havasındadır. Özellikle belediye halkla uyumlu projeler geliştirip uyguladığı takdirde cazibe merkezi olmaması işten değildir. Sütçülük yapılır.
Pamukçu, Bengi kaplıcaları ile ünlüdür. Ancak gerekli destek ve teşvikin sağlanamması yüzünden Termal Kür Merkezi olma şansını kaybetmektedir. Balıkesir Merkez'in tek 5 yıldızlı oteli Asya Pamukçu Termal buradadır. Otel, bir Terma-Spa kür merkezidir. Bengi Kaplıcaları yerli ve orta sınıf insanlara hitap ederken, Asya Pamukçu Termal daha üst kesim insalara hitap etmektedir.
Beldede halen belediyeye ait kaplıca iptidai yöntemlerle faaliyetini sürdürmektedir. Balıkesir İl Özel idaresinin mülkü olan Pamukçu Termal Tesisileride özel sektör tarafından cüzzi bir kira karşılığı işletilmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.