Altıeylül Selimiye Köyü

Altıeylül Selimiye Köyü

Selimiye Köyü haberleri, Altıeylül Selimiye köyü güncel son dakika gelişmeleri, Selimiye köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Selimiye köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Altıeylül Selimiye Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Selimiye Köyü son dakika gelişmeleri, Selimiye Köyü ne özgü yemekler, Altıeylül Selimiye Köyü nün tarihi, Selimiye Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Selimiye Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Selimiye Köyü, Balıkesir ilinin Altıeylül ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Selimiye Köyü Resimleri ve Selimiye Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Altıeylül Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Altıeylül Balıkesir Arası Kaç Km? Altıeylül Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Altıeylül Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Altıeylül Selimiye Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Altıeylül Doğumlu Ünlüler Kimler?

Altıeylül ilçesine bağlı bir mahalledir.

Selimiye Köyü sakinleri macırdır (muhacirdir) ya da yeni tabirle Bulgaristan göçmeni. Tarih'te 93 Harbi diye geçen 1877-1878 Osmanlı Rus savaşı sırasında şimdi Bulgaristan sınırları içinde kalan Kırcaali'nin Hasköy isimli bir mahallesinden gelmişlerdir. Köy sakinlerinden bir kısmının Osmanlı İmparatorluğu zamanında Konya Beyşehir ya da Karaman tarafından Balkanlara göç ettirildiği iddia edilir.
Köy adı göç esnasında Edirne Selimiye Camii ve Külliyesinde konaklatıldıkları için bu gurubun yerleştirildiği köye Selimiye ismi verilmiştir. Mahallenin ilk yerleştiği ve şu an baraj(İkizcetepeler Barajı) altında kalmış olan topraklar kalsiyum içerdiği için beyaz renktedir.Bundan dolayı bu bölgeye 'Bozyer'de denilmiş ve aynı zamanda mahallenin gayrı resmi adı olarak kullanılagelmiştir.
Mahallenin iklimi, bozulmuş Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Balıkesir'e 18 km uzaklıktadır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede ilköğretim okulu var ve faaldir. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem de kanalizasyon şebekesi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Köy Balıkesir-İzmir karayolu kenarında bulunmaktadır. Mahallede sağlık ocağı bulunmamaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.