Altıeylül Türkali Köyü

Altıeylül Türkali Köyü

Türkali Köyü haberleri, Altıeylül Türkali köyü güncel son dakika gelişmeleri, Türkali köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Türkali köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Altıeylül Türkali Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Türkali Köyü son dakika gelişmeleri, Türkali Köyü ne özgü yemekler, Altıeylül Türkali Köyü nün tarihi, Türkali Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Türkali Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Türkali Köyü, Balıkesir ilinin Altıeylül ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Türkali Köyü Resimleri ve Türkali Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Altıeylül Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Altıeylül Balıkesir Arası Kaç Km? Altıeylül Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Altıeylül Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Altıeylül Türkali Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Altıeylül Doğumlu Ünlüler Kimler?

Altıeylül ilçesine bağlı bir mahalledir.

Dağ eteğine kurulu bir alevi mahallesi olan Türkali ilk yerleşimden bu yana 170-180 yıl geçmiştir.Kurulduğu tarih kesin olarak bilinmemektedir.Günümüzde 928 mahallesi bulunan Balıkesir’in 1845’de Balıkesir kazası iken, 47 mahallesi vardır. Bunlardan başka değişik yerlerde 20 Aşiret ve bunlara bağlı çok sayıda cemaatler yaşamıştır. Bunlar arasında Cemaat-i Çepni aşiretine bağlı alt gurupları arasında bulunan Tahtacılar Karye-i Çinge civarında Türkali çiftliği mahallinde yaşamıştır. Kayıtlara göre, 12 haneleri ve 47 erkek neferleri bulunmuştur. Türkali çiftliğine ilk yerleşen 12 Tahtacı hanesine, 1884'te Balıkesir’in muhtelif yörelerinde konar-göçer olarak yaşayan Çepniler de gelip yerleşmişlerdir.1890 yılına gelindiğinde ise, Balıkesir’in 102 olan Merkez köyleri arasında Türkali de bulunmaktadır.
Türkali’ye önceleri ve ilk yerleşimler sırasında, 1530 Tarihli ve 166 Numaralı Muhasebe-i Vilayet-i Anadolu Mufassal Tahrir (sayım) Defteri kaynaklarına göre, Türkeri ve Türkeli de denilmiştir. Çünkü, Ertuğrul zamanında keşif amaçlı ve yöreyi Hristiyan baskınlarından korumak için üç yiğit asker Türkali civarına gönderilir ve bu üç yiğit askere Türkeri denilmiştir.Daha sonra da mahallenin adı değişikliğe uğrayarak Türkali olmuştur.
Mahallenin iklimi, bozulmuş Akdeniz İklimi etki alanı içerisindedir. Merkeze 18 km. uzaklıktadır.Pamukçu kasabasına 7 km. uzaklıktadır.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Gelir düzeyi iyi olan bu mahallenin geçim kaynağı tarımdır.Her mahallede olduğu gibi hayvancılıkla uğraşan evler vardır.Ama bu özel bir geçim kaynağı değildir. Mahallede henüz bir üretim hanı, fabrika, çiftlik vb. yoktur.
Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.Mahallenin bir adet Cami'si vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.