Andırın Anacık Köyü

Andırın Anacık Köyü

Anacık haberleri, Andırın Anacık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Anacık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Anacık Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Andırın Anacık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Anacık  köyü son dakika gelişmeleri, Anacık  köyüne özgü yemekler, Andırın Anacık köyünün tarihi, Anacık  köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Anacık  köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Anacık , Kahramanmaraş ilinin Andırın ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Anacık  Köyü Resimleri ve Anacık  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Andırın Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Andırın Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Andırın Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Andırın Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Anacık  Köyünde doğan biri var mı? Andırın Doğumlu Ünlüler Kimler?

Anacık , Kahramanmaraş ilinin Andırın ilçesine bağlı bir mahalledir.

Andırın ilçesinin güney doğusunda olan merkeze 27 km mesafede yerdir. 124 haneden meydana gelmiş olup mahallenin nüfusu 727 kişidir. Mahallenin geçmişi yaklaşık 600 yıla dayanmaktadır. Adını mahallede bulunan Bizans dönemine ait Anacık kalesinden almaktadır. Mahallenin kuzeyinde Kızık mahallesi, güney doğusunda Erenler, güneyinde ve batısında Arslantaş Baraj gölü, kuzey batısında Akçakoyunlu mahallesi bulunmaktadır. Mahallede elektrik, telefon ve su gibi imkanlar mevcuttur. Köy yolu asfalt olup obaların yolu stabilizedir. Anacık mahallesi merkez dahil beş obadan oluşmaktadır. Mahallede Akdeniz iklimi hakim olup arazinin %90 ı kullanılır durumdadır.

Köy halkı genellikle geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlamaktadır. Mahallede yetiştirilen önemli tarım ürünleri yer fıstığı, buğday, mısır ve turunçgillerdir. Anacık mahallesinin Haşimler obası Arslantaş baraj gölünün av yasağının olmadığı dönemlerde balıkçılık yaparak geçimini sağlamaktadır. Az olmakla beraber bazı aileler arıcılık yaparak geçimini sağlamaktadır. Mahallede bir ilköğretim okulu mevcut olup mahallenin okuma yazma oranı %95 dir .Kahramanmaraş iline 139 km, Andırın ilçesine 26 km uzaklıktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.