Andırın Boynuyoğunlu Köyü

Andırın Boynuyoğunlu Köyü

Boynuyoğunlu haberleri, Andırın Boynuyoğunlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Boynuyoğunlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Boynuyoğunlu Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Andırın Boynuyoğunlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Boynuyoğunlu  köyü son dakika gelişmeleri, Boynuyoğunlu  köyüne özgü yemekler, Andırın Boynuyoğunlu köyünün tarihi, Boynuyoğunlu  köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Boynuyoğunlu  köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Boynuyoğunlu , Kahramanmaraş ilinin Andırın ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Boynuyoğunlu  Köyü Resimleri ve Boynuyoğunlu  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Andırın Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Andırın Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Andırın Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Andırın Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Boynuyoğunlu  Köyünde doğan biri var mı? Andırın Doğumlu Ünlüler Kimler?

Boynuyoğunlu , Kahramanmaraş ilinin Andırın ilçesine bağlı bir mahalledir.

Boynuyoğunlu asi ve başkaldıran anlamına gelmektedir. Mahallenin eski ismi Teciker olup, Ermenice bir kelime olduğu düşünülmektedir.

Kahramanmaraş il merkezine 90 km. ve Andırın ilçesine 17 km. uzaklıktadır. Vak'a Andırın ilçesi Adana, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerine çok yakın olmasından dolayı henüz tam olarak hangi ile bağlı olduğu tam bir muammadır. Yerleşimin etrafı dağlarla çevrili olup orman ve Berke baraj mahallesidir.

Mahalleye Akdeniz ilklimi hakimdir. Son yılarda baraj etkisi ile nem oranı artmış, tahrana, dut, üzüm ve incir kurutmak zorlaşmıştır. Kışları soğuk, yağışlı ve karlıdır. Yazları ise serin ve güneşlidir.Mahallede imkanlar yetersiz olduğundan bir İlköğretim okulu bulunmaktadır. Elektrik , telefon bağlantısı ve içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi, PTT şubesi, Sağlık ocağı yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olmayıp, hala stabilize yoldur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.