Andırın Cambaz Köyü

Andırın Cambaz Köyü

Cambaz haberleri, Andırın Cambaz köyü güncel son dakika gelişmeleri, Cambaz köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Cambaz Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Andırın Cambaz köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Cambaz  köyü son dakika gelişmeleri, Cambaz  köyüne özgü yemekler, Andırın Cambaz köyünün tarihi, Cambaz  köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Cambaz  köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Cambaz , Kahramanmaraş ilinin Andırın ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Cambaz  Köyü Resimleri ve Cambaz  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Andırın Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Andırın Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Andırın Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Andırın Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Cambaz  Köyünde doğan biri var mı? Andırın Doğumlu Ünlüler Kimler?

Cambaz , Kahramanmaraş ilinin Andırın ilçesine bağlı bir mahalledir.

Kahramanmaraş iline 140 km, Andırın ilçesine 19. km uzaklıktadır. Ormanlarla kaplı olduğu için bir yayla özelliği taşımaktadır. Guzelbeyli, Gedik ve Kiziloluk olmak uzere üç obası bulunur Osmaniye - Kahramanmaraş sınırında yer alir. Dırıl Sıra Dağları boyunca uzanir.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Torosların uzantısında bulunan bir orman mahallesidir. Bitki örtüsü karaçam ormanıdır, yükseklerde karaçam yerini yerel adı mezda olan iğne yapraklı ağaçlar alır. Mahallede fındık, hurma, ceviz, elma, kiraz, erik, zeytin, ayva, armut, defne, kızılcık, şeftali yetiştirilmektedir. Köy yerleşkesindeki yükselti farkı çeşitli meyvelerin yetişmesine olanak sağlamaktadır.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılık ile inşaat ustalığina dayalıdır. Son yıllarda meyvecilik faaliyetleride gelişmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.