Andırın Çığşar Köyü

Andırın Çığşar Köyü

Çığşar haberleri, Andırın Çığşar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çığşar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Çığşar Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Andırın Çığşar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çığşar  köyü son dakika gelişmeleri, Çığşar  köyüne özgü yemekler, Andırın Çığşar köyünün tarihi, Çığşar  köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çığşar  köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çığşar , Kahramanmaraş ilinin Andırın ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çığşar  Köyü Resimleri ve Çığşar  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Andırın Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Andırın Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Andırın Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Andırın Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Çığşar  Köyünde doğan biri var mı? Andırın Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çığşar , Kahramanmaraş ilinin Andırın ilçesine bağlı bir mahalledir.

Yayla halkı, Oğuzların ( Türkmenlerin ) AVŞAR boyundan oluşmaktadır. Kış mevsiminde ulaşımın zor olması ve okul, iş olanaklarının olmaması nedeniyle köyde sürekli yerleşik nüfus bulunmamaktadır. Yaz aylarında ise köy halkı hep biraradadırlar. Bölgede geleneksel Avşar kültürü izleri görülmeye devam etmektedir.. Düğünler, bulgur çıkarmalar, ekmek yapmalar vAvşar Türkmenleri geleneğini yansıtmaktadır.

1780 m rakıma sahip yaylada, geniş ve yüksek kaya kütlelerinden oluşan Deli Höbek ve Harmankaya gibitepelerin yanı sıra, dağdan öte şifalı suyu olduğuna inanılan pınarı ve zirvesindeki üç ermişe ait olduğuna inanılan mezarlarıyla kutsal bir kimliği olan Ağca Dağ (Işık Dağı) da bulunmaktadır. Yaylanın bitki örtüsü yoğun olarak kızılçam, ardıç, ladin, ve sedir ağaçlarından oluşmaktadır. Yayla Kahramanmaraş iline 130 km, Andırın ilçesine 32 km uzaklıktadır.

Mahallede ilköğretim okulu yoktur. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup elektrik ve sabit telefon vardır. Mahallenin yazlık nüfusu yaklaşık 1000 kişiyi bulmasına rağmen mahallede sağlık evi bulunmamaktadır.2 adet market, fırın ve cami vardır. Köy yolunun stabilize olmasından dolayı mahallenin geçim kaynağı olan ve Türkiye ekonomisine ciddi bir gelir getiren kiraz maalesef yeterince pazarlanamamaktadır.

Köy yolunun asfalt olması için gereken çabalar sarfedilmesine rağmen maalesef yerel yönetimler tarafından Çiğşar mahallesinin ulaşımı ciddiye alınmamış olup bu konuda yıllardır girişimde bulunulmamıştır.

Köy içindeki ana yolda yaklaşık 100 metre yol köylünün topladdığı para ve yine köylünün işçiliğiyle beton yapılmıştır.

Çiğşar mahallesinin altyapısı köy halkının maddi desteği ve işçiliğiyle yapılmış olup devletin katkısı bulunmamaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.