Andırın Çuhadarlı Köyü

Andırın Çuhadarlı Köyü

Çuhadarlı haberleri, Andırın Çuhadarlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çuhadarlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Çuhadarlı Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Andırın Çuhadarlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çuhadarlı  köyü son dakika gelişmeleri, Çuhadarlı  köyüne özgü yemekler, Andırın Çuhadarlı köyünün tarihi, Çuhadarlı  köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çuhadarlı  köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çuhadarlı , Kahramanmaraş ilinin Andırın ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çuhadarlı  Köyü Resimleri ve Çuhadarlı  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Andırın Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Andırın Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Andırın Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Andırın Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Çuhadarlı  Köyünde doğan biri var mı? Andırın Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çuhadarlı , Kahramanmaraş ilinin Andırın ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy de eski bir kale mevcut olup Roma dönemine ait olduğu düşünülmektedir. Kalenin 4. yüzyılda inşa edildiğine dair öngörüler bulunmaktadır. Kale dik bir yamaç üzerinde, bölgeye hakim bir tepe üzerinde, Vadiden yaklaşık 500-600 metre kadar yukarıda kurulmuş; Asfalt yol şeklinde ulaşılamayan, ön yüzünden dik bir yamaç yolu ile arka kısmından ise yürüyüş yolu ile ulaşılabilir. Yaklaşık 1.500 m² üzerine inşa edilen kalenin surları dışındaki alanlar harabeye dönüşmüştür.

Köy de kaleden başka padişah mezarı olarak bilinen ancak hangi beye ait olduğu belli olmayan bir de dağılmış anıt mezar vardır. Mahallenin kaleye yakın kısımlarında eskimo evlerine benzer olarak inşa edilmiş olan ve 1. dünya savaşından önceki dönemlerde kullanıldığı düşünülen yapılar mevcuttur.

Köy Meşhur Çuhadaroğlu Sülalesi olarak Türkiye de meşhur bir sülaleden gelmekte olup halen Türkiye'nin birçok bölgesinde akrabaları bulunmaktadır.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. mahallede karasal iklim etkisini göstermektedir kışn ile veya ilçeye gitmek oldukça zordur ama mahallede bir tane fransızlardan kalan bir kale vardır günümüzde bu kaleyi türistler bilmezler bu kale çok güzel bir kaledir herkesin gidip görmesini tavsiye ederim ben şayet gezdim gördüm

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi bulunmaktadır.Gökçebel yaylasından gelmektedir. ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köy Kahramanmaraş Andırın yolu üzerinde bulunmaktadır.Ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.