Andırın Gökçeli Köyü

Andırın Gökçeli Köyü

Gökçeli haberleri, Andırın Gökçeli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gökçeli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Gökçeli Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Andırın Gökçeli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gökçeli  köyü son dakika gelişmeleri, Gökçeli  köyüne özgü yemekler, Andırın Gökçeli köyünün tarihi, Gökçeli  köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gökçeli  köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gökçeli , Kahramanmaraş ilinin Andırın ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gökçeli  Köyü Resimleri ve Gökçeli  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Andırın Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Andırın Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Andırın Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Andırın Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Gökçeli  Köyünde doğan biri var mı? Andırın Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gökçeli , Kahramanmaraş ilinin Andırın ilçesine bağlı bir mahalledir.

Varsak denilen Türkmen topluluğunun ayrıldığı oymaklar arasında bulunduğu biliniyor.Mahallenin cografi yapısı nedeniyle iki kardeşin hayvancılık yaparken köye gelip yerleştikleri rivayet edilmektedir gökçeli mahallesi andırının en şirin mahallesidir. İnsanları çalışkandır. Okuma yazma oranını %100 olan ender yerlerdendir. Coğrafi yapısı ve iş imkânının kısıtlı olması dolayısıyla dışarıya çok göç veren mahallede okumuş insan oranıda yüksektir.derleyen Abdullah GÖKÇELİ

Kahramanmaraş iline 85 km Andırın ilçesine 5 km uzaklıktadır.Torosların içerisinde dağlık bir mahalledir. Her tarafı Ormanlarla kaplı yeşil bir köy olup bir kısmı da makiliklerle kaplıdır.Torosların üzerinde 1100m yükseklikte bulunan mahallesimüz yaz mevsiminde yayla durumundadır.köy kalkerli bir arazi yapısına sahiptir.Kalkerlerin yüksek sıcaklık ve basıç altında kalmasıyla oluşan mermer yatakları mahallesimüzde mevcut olup,işletilmektedir.İklimi akdeniz geçiş iklimi olup yıllık yağış miktarı 1500mm çivarındadır.Yunus GÖKÇELİ

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Kışın köye kar yağmamakla birlikte dağlarına kar yağar. Yazın ise tam bir yayla havası mevcuttur.Burada geçiş iklimi mevcuttur. Bundan Dolayı Yağış Fazladır.Yunus GÖKÇELİ

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Son zamanlarda iklimin etkisiyle burada çok miktarda yetişen defne ağacının yaprakları köy ekonomisine katkı sağlamaktadır.Defne yaprakları Eylül-Mart ayları arasında kesim yapılmaktadır.Yunus GÖKÇELİ

Mahallede ilköğretim okulu ve cami vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi2006ve2007 yıllrı arasında mahallesimüzün tarihinden bu yana yok olan suyu köylülerin hizmetine sunulmuştur.Köy çok yüksek bir vadide bulunmaktadır. ve gereken köy arası yollar mevcuttur. GÖKÇELİ KÖYÜ toros yaylalarını andırmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.